Станислав Костов е един от нападателите в родното първенство, който

...
Станислав Костов е един от нападателите в родното първенство, който
Коментари Харесай

Станислав Костов: Левски се стабилизира, едва ли има по-точни хора от Стоилов и Сираков

Станислав Костов е един от нападателите в родното състезание, който има отличен усет и позициониране пред гола. Таранът пази сега цветовете на Пирин, а през есента осъществя 6 попадения за " орлетата ". " Мач Телеграф " се свърза с него, с цел да показа упованията си напролет, където за благоевградчани задачата ще е да останат в елита на България. Той се върна и към спомените си с фланелката на Левски.

Слави, по какъв начин си? Как върви подготовката за пролетния дял от шампионата?

- Добре съм. Всичко е наред. Подготвяме се интензивно за идния дял от шампионата. Пред нас има сериозна задача, а точно да останем в елита на България.

-Това ли е главната цел пред вас напролет?

- Да! Това ни е главната цел, която няма да реализираме елементарно, само че считам, че ще се оправим. Разбира се, всички желаеме да вдигнем равнището и да се представим по-добре. Да задържим една добра форма и да оправдаем огромните упования на нашите последователи. Победите са ключът към това Пирин да се избави напролет. Честно казано, не чакам да имаме проблеми в мачовете и ще успеем да реализираме задачата си.

- Доста умел състав сте, потвърдени имена в България. В редиците ви са Станислав Манолев, Николай Бодуров, Светослав Дяков, Петър Занев и други Не е ли необичайно, че се борите за оцеляване? Как си го обясняващ ти?

- Да. Странно е. Като погледнеш какви единици има в редиците ни, нямам пояснение за какво по този начин се случи. Сигурен съм, че напролет ще се вдигнем и ще покажем едни доста по-добри резултати, с цел да зарадваме нашите почитатели. Всички работим в тази посока. Пирин ще бъде друг тим!

- Лесно ли се работи с Радослав Митревски и Петър Михтарски?

- С тях се познаваме от много време. Да, елементарно работим дружно. Те вкараха разнообразни хрумвания и това даде резултат в последните два мача през есента. Срещу ЦСКА (1:1) и успеха над Лудогорец в Разград (5:3). Определено внесоха нужната прохлада и ще се опитаме да задържим равнището от тези два мача и през идните срещи.

- Как е настроението и колектива в съблекалнята на тима?

- Настроението е доста положително. Колективът също е супер и всички сме задружни.

- Ще съумеете ли да покажете прословутият " пирински дух "?

- Разбира се, че ще го покажем. Последните два мача го направихме и ще продължим да го вършим и в идващите.
 Станислав Костов: Левски можеше да ме изпрати по по-добър метод
Станислав Костов: Левски можеше да ме изпрати по по-добър метод

Нападателят на Пирин ще се изправи против някогашния си клуб

- Няма по какъв начин да не те попитам, следиш ли протичащото се в Левски?

- Следя всички. Левски даже с по-голям интерес по разбираеми аргументи. Винаги съм се вълнувал от протичащото се при " сините ".

- Ще успее ли клуба да се избави поради финансовата рецесия?

- Ами съгласно мен, те към този момент се стабилизираха. Започнаха да излизат от дупката, в която бяха изпаднали. Показаха по-добър футбол в последните срещи. Пожелавам им да се вдигнат и да се случват нещата в тима с лекост.

Кой мач със " синята " фланелка постоянно ще си спомняш?

- Ще си припомням всичките. Това беше един прелестен интервал от моята кариера. За мен Левски е най-големият клуб в България и мога единствено да се веселя, че съм бил част от него. За мен беше чест. Същото важи, несъмнено, и за Пирин. Аз отсам потеглих и съм благополучен, че съм част от " орлите ".

- Какво е възприятието да вкараш на ЦСКА?

- Ха-Ха, необикновено е! Неописуемо е! Беше прекрасен гол с пета. Винаги ще си го припомням.

- Би ли се завърнал някой ден още веднъж на " Георги Аспарухов "?

- Да съм почтен, Левски към този момент разчита на млади футболисти. Аз не съм първа младост и си мисля, че ми мина времето. Разбира се, в случай че получа оферта, няма да я откажа и бих се върнал в Левски.

- Какво би споделил на почитателите на " сините "?

- Да са живи и здрави! Това е най-важното! Да не престават да поддържат тима и момчетата без значение от резултатите. Тези играчи и управлението имат потребност от тяхната поддръжка. Едва ли има по-точни хора за Левски от Стоилов и Сираков. Нека не престават да пълнят стадионите и да са зад тима. Феновете на този клуб са невероятни. Те избавиха Левски от банкрута. Надявам се под управлението на Стоилов играчите да се отблагодарят на последователите и да ги зарадват с титли и присъединяване в Европа.

- Прави ли ти съществено усещане някой от тимовете в България през този сезон?

- Не мога да кажа. Не съм видял кой знае какъв напредък при някой. Всички тимове у нас са относително на едно равнище.

- Как ти се коства равнището на футбола у нас?

- Нивото е положително. Някои хора са на мнение, че е ниско, само че е реалност, че идват доста играчи в нашето състезание и не могат да се оправят. Това единствено по себе си приказва доста.

- Мислиш ли за трансфер в чужбина?

- Честно казано не. Концентриран съм напълно върху Пирин и подготовката, която водим в този момент. А и няма предложения от чужбина. Ако има, бих я разгледал, само че сигурно няма да я одобрявам непременно. Вече не съм първа младост.

- Симпатизираш ли на някой задграничен тим?

- Харесвам Интер. Фен съм и съм ходил и на мач против Милан. Ако не се неистина приключи 2:2, а атмосферата на " Джузепе Меаца " беше невероятна.

- Как успяхте да успехите Лудогорец с 5:3 и то в Разград?

- Честно казано, не знам какво се случи против Лудогорец. Може би и те ни подцениха, само че през целия полусезон нямахме шанс, а тъкмо в този мач ни се усмихна и съвсем всеки удар беше гол. Това е огромен триумф за Пирин. Никой различен български тим не може да се похвали с подобен резултат, реализиран в Разград.

" Пирин е голема планина " ехти в Разград (ВИДЕО)

Купон в съблекалнята

- И за край, какво обичаш да правиш през свободното си време?

- Имам две прелестни деца и жена до себе си. Обичам да си извозвам времето с тях. Например се разхождаме някъде и по този метод си запълвам свободното време. Харесвам времето прекарано с тях.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР