Станислав Илиев е един от най-дейните протестиращи в Благоевград, само

...
Станислав Илиев е един от най-дейните протестиращи в Благоевград, само
Коментари Харесай

Протестиращ онлайн: Искаме промяна. В Англия взимам 1600 паунда, в България щях да взимам 700 лв.

Станислав Илиев е един от най-дейните протестиращи в Благоевград, единствено че онлайн. Илиев живее и работи в Англия. Там работи като част от екипа на сервиза на един от огромните немски автомобилни концерни. Станислав следи изкъсо протестиращите и дава препоръки в групите им в обществената мрежа. Actualno.com се свърза с него, с цел да разбере гледната точка на един бежанец, който желае смяна.
Здравейте, Станислав. Каква са настояванията, вашите персонални, с тези митинги?
Моите персонални претенции са тази богата страна да стартира да се развива, с цел да може такива като мен да работят в България, а не да емигрират от ден на ден хора. А за това е нужно да се смени цялата политическа система от последни 30 години.
Например, тук в Англия, всяка година април месец се подвига минималното възнаграждение на час. В момента минималното тук е 7.83 на час, а през април ще стане 8.30. 2020 година ще бъде 9.00 паунда. Така може да се действа и в България. Както е в този момент 500 лева минимална заплата и работиш по 10-12 часа дневно - това е употреба на моя труд за мен.
Как ще коментирате слуховете, че зад митингите стоят политически партии?
Слуховете непрекъснато ще ги има.
Какво е мнението Ви за уредника на митингите - Александър Стамболийски?
Познавам Александър от доста години, той е един същински българин. За Александър каквото и да кажа ще е малко. Защото в България останаха малко мъже, които да излязат и да се борят. Повечето недоволстват на по чашка или във Фейсбук.
Появи се и информация, че той е съден? (бел. ред. - за машинация за 50 000 лв. още от 2007 година, с присъда от 3 години условно на първа инстанция)
Да той има дело, само че няма още присъда - по тази причина за мен е почтен. Ако беше отговорен, това дело нямаше да се точи цели 12 години, а към този момент щеше да има присъда.
Какъв е животът в Благоевград, против кое в него протестирате?
В Благоевград проблемите са доста. Само по статистика на приходите сме след Видин, това приказвам единствено откогато пристигна на власт ГЕРБ и в персона нашият кмет доктор Камбитов. Градът умря.
Каква е вашата заплата в Англия?
В Англия взимам към 1600 паунда на месец. Ако бях във България, щях да взимам не повече от 700 лева Само финансова е повода да бъда тук. България си е България. Аз съм българин и тя ми е в сърцето. Много ме боли, че би трябвало да си изкарвам прехраната на хиляди километри от моят роден дом, само че за огромна жал до такава степен ни докараха нашите благи депутатчета в последните 30 години. Може и още другата година да се завърна във България, имам някакви проекти, само че ще видя по какъв начин ще се развият нещата през отпуската.
Присъствате ли персонално на митингите?
Не, нямах опция, тъй като като започнаха митингите си бях към този момент възнамерявал отпуската за декември и януари и нямаше по какъв начин да си потегли. Иначе мога да кажа, че поддържам отвореното писмо на Люси Манова до шефа на полицията. Само възторженостти за Люси, тъй като нашата полиция прекали.
Интервю на Костадин Костов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР