Станислав Генчев дава първата си пресконференция като треньор на Левски. Ето

...
Станислав Генчев дава първата си пресконференция като треньор на Левски.
Ето
Коментари Харесай

Генчев: Мечтата ми е да стана шампион с Левски! Харесва ми да побеждаваме ЦСКА!

Станислав Генчев дава първата си конференция като треньор на Левски.

Ето какво сподели той пред медиите:

" Благодаря за уважението да присъствате на нашата конференция. За нашия екип е огромна отговорност да застанем отпред на най-големия тим в България. Искаме да играем печеливш и доминираш футбол, тъй като футболът най-много е за почитателите. Още когато напуснах тима като футболист, имах предпочитание да се завърна в тима като състезател. Имах опция три пъти да се завърна. Като треньор съм нямал опция все още. Готови сме да поемем тази отговорност. Разговорите започнаха по-късно, в сравнение с пишеха в медиите. По-сериозните диалози бяха след мача на Крумовград с Левски. Селекцията е значима и основополагаща. Минимумът, който ще вземем, е петима нови играчи. Имаме цялостно единодушие и сделка с управлението. Срещам цялостна поддръжка в лицето на управлението. Надявам се с взаимни старания да осигурим тези нови играчи.

Дарко Тасевски има друго виждане по някои неща от нас. Много е значимо всеки да изрича своите визии и разбирания. Имаме наш метод на работа, само че постоянно е хубаво да има нов човек с друго мнение. Дарко ще ни бъде от огромна помощ. Мечтата ми е да стана първенец с Левски. Имаме сили да сбъднем тази фантазия. Има футболисти, които може да бъдат освободени, само че това зависи от селекцията, която ще създадем. Ситуацията с Билал Бари е такава, че няма да бъде част от тима.

Има диалози с разнообразни футболисти, само че един трансфер лишава време. Не е толкоз елементарно да се направи трансфер. Хубавото е, че има футболисти, които сме набелязали. Водят се диалози с чужденец за вратарския пост. Най-нормалното е да имам условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да стана треньор. Важното е да подберем точните футболисти за метода ни на игра. Имаме цялостната спортно-техническа власт.

Имаме интерес към Алекс Колев, само че всичко е въпрос на диалози. На всяка една позиция, където намерим добър състезател, ще опитаме да го притеглим. Трябва ни централен бранител с ляв крайник. Едва ли някой е очаквал с Левски да създадем серия от 15 мача без загуба. Това е по-трудно постижимо от Левски да бъде първенец.

Николай Костов работи тук една година и всеки има собствен жанр. Има неща, които ще желаеме да внедрим в тима. За мен е доста значимо тимът да играе ефективен футбол и да приключваме офанзивите си, преди съперникът да се е провел. Не е правилно да разясня дали тимът е бил в неприятна физическа кондиция. Няма причина да се тормозим дали ще можем да подготвим тима. Имаме отличната опция да създадем добър тим с наличните футболисти. Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА. Петима футболисти от дубъла ще стартират подготовка с Левски. От тях зависи дали ще употребяват шанса си. Договорът на Краев завърши и той няма да бъде част от Левски. Имам собствен личен метод за избиране на капитан на тима. Футболистите ще схванат това при започване на подготовката и вие ще научите кой ще е капитан.

Опитът, който имам в Лудогорец е скъп. Там работих с доста положителни бразилски футболисти. Типичното за бразилците е, че футболът в тях е присъщ. Доволен съм, че нашия тим има толкоз бразилски футболисти ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР