Станислав Бояджиев е един от най-изявените и успели треньори в

...
Станислав Бояджиев е един от най-изявените и успели треньори в
Коментари Харесай

В памет на великия Станислав Бояджиев


Станислав Бояджиев е един от най-изявените и съумели треньори в историята на българския женски баскетбол. Извежда " Левски " до клубния връх на Стария континент - Купата на европейските първенци през 1974 година, и два триумфа с влиятелния трофей " Лиляна Ронкети " през 1978 и 1979 година

Днес паметта на индивида, баскетболиста и треньора Бояджиев бе почетена с галерия, събрала знакови моменти от живота на легендата.



" Той беше един извънреден експерт, рядко непретенциозен човек. Човек, който обичаше баскетбола и животът му беше баскетбол. Чувството, че живеем в този миг на изложбата в извънредно прочувствени мигове за нас дава някаква мощ, памет и опция да мислим, че един ден българският баскетбол ще има отново същото европейско ниво. ", сподели брачната половинка на Бояджиев - Вера.

Снимките върнаха към спомените и Нина Хаджиянкова - носителка на КЕШ с " Левски " и дълготраен плеймейкър на националния тим през 80-те и 90-те години на предишния век, медалистика от европейски шампионати с призови места и на международни.

" Толкова съм разчувствана, че в деня, в който честваме паметта на Апостола на свободата с най-дълбока респект вършим реверанс и пред нашия треньор. Връщайки се обратно във времето и оценявайки труда, напъните и всеотдайността, с която този тим и треньор работиха за българския баскетбол с един голям реверанс пред труда му. Нашият обичан треньор, извел българския баскетбол на европейската сцена! "



Стойността на купа " Лилияна Ронкети " през днешния ден е още по-безценна, тъй като от 20 години насам този трофей не се връчва, а името му остава вечно в сърцата и мислите на всички, които обичат баскетболната игра. Тази купа има и прочувствена стойност. Тя е кръстена на една от най-хубавите баскетболистки в Европа през 70-те години – суперзвездата на Италия – Лиляна Ронкети.

" Спомените са безкрайни, просълзих се, тъжно ми е, тъй като ме върнаха във времето на тези наши прекарвания и този наш живот, който беше всичко за нас. Споделям го с огромна тъга, тъй като сега женският баскетбол е потопен. Много ми се искаше тази наша славна линия и победи да бъдат непокътнати във времето и продължени, и то от стойностни хора като господин Бояджиев. За мен сполучливите хора таят и пазят триумфите си и ги претърпяват в себе си. Те не парадират с обич, благодарност и любов към баскетбола, а работят за него, основават и градят история. Станислав Бояджиев с индивидът построил историята на българския женски баскетбол! ", показа през сълзи Хаджиянкова.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР