Станислас Вавринка трябваше да претърпи две операции на ходилото и

...
Станислас Вавринка трябваше да претърпи две операции на ходилото и
Коментари Харесай

Вавринка: Обичам мачовете с Джокович; той се страхува от мен и стилът му ми пасва

Станислас Вавринка трябваше да претърпи две интервенции на ходилото и пропусна съвсем целия минал сезон. Швейцарецът изигра единствено два дуела през 2021-ва, като за последно го видяхме в игра на шампионата в Доха, където загуби от Лойд Харис още на старта. Стан обаче възобнови дейни тренировки през вчерашния ден и има възможност да го забележим в игра още през идващия месец.

Трикратният първенец от Шлема пък по никакъв метод не страни от медиите по време на възстановителния си интервал и даде любопитно изявление за Eurosport, в което разкри повратния миг в своята кариера и призна какъв брой доста обича да се изправя против международния номер едно Новак Джокович, а ето и цялостното изявление на Stanimal:

" Всичко се промени за мен през 2013-а година, когато Джокович ме победи в героичен петсетов осминафинал на Аустрелиън Оупън. Тогава разбрах, че фактически мога да надвивам най-хубавите в света и мога да реализира доста повече в тениса. Двубоят приключи доста късно през нощта, като качеството на игра и атмосферата бяха превъзходни. През същата година доближих до първия си полуфинал от Големия шлем, само че Новак още веднъж се оказа непреодилимо затруднение за мен на оня US Open.

Съдбата ми даде още една опция, тъй като последва нова среща сред нас на идващото Открито състезание на Австралия, която отново щеше да се реши в пети сет и този път си споделих, че просто няма по какъв начин да изгубя. В този миг прогоних всякаква вътрешна раздразнителност и подозрения, което ми оказа помощ да печеля и като че ли тогава в действителност прекосих на ново равнище в играта си и скоро към този момент бях " мейджър " първенец.

Честно казано постоянно съм обичал мачовете с Джокович и той е бил желан за мен противник, в случай че би трябвало да го сравнявам с другите членове на Голямата тройка. Неговият жанр ми пасва чудесно, въпреки че ме е побеждавал безчет доста пъти. Знам, че Новак се опасява от мен, а това важи най-много за борбите ни в Големия шлем и аз фактически го чувствам, когато излизам на корта. Ноле постоянно играе на оптималното си равнище против мен, тъй като знае на какво съм кадърен " - приключи Вавринка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР