Станишев с формула за успешна коалиция: Доверие, управленски приоритети, механизъм

...
Станишев с формула за успешна коалиция: Доверие, управленски приоритети, механизъм
Коментари Харесай

Станишев с формула за успешна коалиция: Доверие, управленски приоритети, механизъм за решения

Станишев с формула за сполучлива коалиция: Доверие, управнически цели, механизъм за решения.

Сергей Станишев, министър председател на България от 2005 до 2009 година, напомни в ефира на БТВ каква е формулата за сполучливо съдружно ръководство – доверие сред сътрудниците, управнически цели, механизъм за взимане на решения. Тройната коалиция сред Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи имаше за лозунг и бе наричана „ държавно управление на европейската интеграция, икономическото развиване и обществената отговорност “.

 

Станишев напомни достиженията й – присъединение към Европейски Съюз, 350 хиляди нови работни места, 7% стопански напредък на година, съвсем 100% нарастване на пенсиите.

 

П мотив на днешните сложни съдружни договаряния, Станишев посочи, че за България е по-добре да има държавно управление.

 

Няма елементарен съдружен сътрудник, само че би трябвало да съумеят да намерят баланс, посочи някогашният министър председател.

По думите му по-добре е ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си бяха мълчали и да не бяха казвали нищо пред медиите. Не може да се каже в ръководството сега кой министър на кого е, уточни Станишев.

Той добави, че нито една формула за държавно управление не е свещена, а би трябвало да има бистрота в ръководството. Много важeн е методът на изчистване на несъгласията, посочи Сергей Станишев.

Според него липсва уважението и взаимното доверие сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Станишев разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия с желаната оставка на водача на партията Корнелия Нинова. Той счита, че се внася ерес освен в националния съвет, само че и в локалните структури на партията.

Ако Българска социалистическа партия не промени линията си на държание, на съревнование с консервативни и националистически партии на техен терен, процесите не ерозия и намаляване на доверието ще станат необратими, предизвести Станишев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР