Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за

...
Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за
Коментари Харесай

Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за олимпийските игри в Токио

Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за олимпийските игри в Токио. Многократната международна и европейска шампионка се класира за полуфиналите на европейската подготовка в Париж.

Петрова победи британката Карис Артингстал с 4:1 съдийски гласа и по този начин си обезпечи място на Олимпиадата в японската столица след месец и половина.

Станимира стартира чудесно срещата и сподели доста по-добро придвижване и прецизен мерник. Тя търсеше офанзивата и съумя да господства в откриващия рунд, след което продължи в този жанр и през втория. Така българката взе задатък от 4:0 съдийски гласа преди третата, решителна част. Преднина, която Артингстал нямаше по какъв начин да заличи.

Петрова ще продължи присъединяване си в Париж, като на следващия ден ще се изправи против ирландката Уолш за място на финала. Припомняме, че преди нея Стойка Кръстева (51 кг) също си обезпечи квота за Токио, като и тя ще боксира на полуфиналите.

Довечера предстоят решителни борби за Радослав Панталеев и Петър Белберов. Бронзовият медалист от последното международно състезание при 91-килограмовите ще се изправи против испанеца Емануел Рейес. Двубоят на Радо и ибериеца е очакван като пети в програмата и се чака да стартира към 20:00 часа. Веднага след него Белберов ще нападна квота при най-тежките, +91 кг. Той ще срещне руснака Иван Верясов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР