Станимир Стоилов е сред вариантите за нов треньор на кипърския

...
Станимир Стоилов е сред вариантите за нов треньор на кипърския
Коментари Харесай

Станимир Стоилов фаворит за треньор на кипърски гранд

Станимир Стоилов е измежду разновидностите за нов треньор на кипърския футболен гранд АПОЕЛ Никозия, оповестява локалното издание Goal News Cy.

Управата на клуба не е удовлетворена от неуверения старт на сезона под управлението на назначения през лятото португалски познавач Рикардо Са Пинто и преглежда разновидности за неговата промяна. Са Пинто е застрашен и от съществено наказване сред 3 и 6 месеца, откакто беше изпъден в дербито против Анортозис (1:1) на 23 сепетмври поради удар в лицето на помощник-треньора на противника, като решението за това се чака довечера или на следващия ден. От управлението на " синьо-жълтите " към този момент са изготвили къс лист с претенденти, в който на предна позиция е Стоилов, прочут в Кипър от интервала си като ментор на Анортозис за съвсем 11 месеца през 2011 година.

АПОЕЛ, в който играе българския халф Георги Костадинов, заема шестото място във краткотрайното класиране на шампионата с 11 точки от 6 мача, като не съумя да се класира в групите на шампионата Лига на конференциите на УЕФА след отпадане от белгийския Гент с две загуби - 0:2 като посетител и 1:2 като хазаин, в плейофите в края на август.

Станимир Стоилов е без работа от април, когато напусна Левски, откакто през 2022 година изведе " сините " до успех в шампионата за националната купа и беше избран за най-хубав треньор в България.

Преди това той беше селекционер националния тим на Казахстан по футбол от пролетта на 2018-а до лятото на 2019 година, а на клубно равнище сред 2014-а и 2018-а с Астана стана четири пъти първенец на Казахстан и води отбора в групите на Шампионската лига и на Лига Европа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР