Станимир Стоилов е големият коз на Левски в полуфиналите за

...
Станимир Стоилов е големият коз на Левски в полуфиналите за
Коментари Харесай

Мъри няма грешка на полуфинал

Станимир Стоилов е огромният коз на Левски в полуфиналите за Купата на Бългагрия против Лудогорец. Ясно е, че с съвсем всеки треньор сините " биха били обречени тъкмо против този противник.

Освен явния напредък при Mъри, различен факт, който също би могъл да вдъхне малко повече убеденост на левскарите преди днешния конфликт, е това, че техният треньор е непогрешим на полуфиналите в този шампионат. Стоилов е бил на тази фаза четири пъти - два пъти с Левски и по един път с Литекс и Ботев Пд. Във всеки от тези 4 сезона отборите на Мъри не просто прекрачваха към финала, само че постоянно го правеха единствено с победи в постоянното време.

В два от тези четири сезона всичко трябваше да се взема решение в един мач. Първият случай, когато дуелите бяха два, беше преди 17 години. През сезон 2004/05 неговият Левски преодоля леко Локомотив Пд. " Сините " бяха доста пo-добри и в първия мач биха на " Лаута " с голове на Георги Чиликов и Милан Коприваров. Интересното е, че тази негова дебютна победа на тази фаза беше навръх днешната дата - 13 април! Реваншът на " Герена " приключи с по-минимална победа за " сините " - 2:1 с голове на Екундайо Джайеоба и Валери Домовчийски. За " черно-белите " прецизен бе Илами Халими. Ключови моменти в двата мача бяха две избавени дузпи от вратаря на " сините " Димитър Иванков. На " Лаута " при 0:2 след почивката той избави шут от бялата точка на Мартин Камбуров. В ответния мач в София пък при 0:0 отрази 11-метров удар на Илами Халими. На финала Левски победи ЦСКА с 2:1 и по този начин Станимир Стоилов завоюва първия си трофей като треньор.

Две години по-късно - през сезон 2006/07 по правилник всичко на полуфиналите към този момент се решаваше в един мач. Жребият отново прати на " сините " Локомотив Пд. Този път обаче отборът на Стоилов бе още по-убедителен и завоюва с 3:0 на " Лаута ". Точни бяха Христо Йовов, Валери Домовчийски и Даниел Боримиров. На финала Левски победи Литекс с 1:0 след продължения с гол на Седрик Бардон от дузпа и завоюва купата. След това към този момент 15 години трофеят не е попадал във витрината на " сините ".

Пак след две години пауза се стигна и до третия полуфинал на Стоилов за Купата на България - през сезон 2008/09. Тогава той към този момент бе треньор на Литекс и победи Миньор в Перник с 1:0. Единственият гол вкара Крум Бибишков. На финала отборът на Мъри отново бе победител, като този път удари Пирин с 3:0.

Последно сегашният треньор на " сините " бе полуфиналист в шампионата през 2013/14, напомня " Мач Телеграф ". Тогава той водеше Ботев Пд и преодоля на тази фаза Локомотив Сф. В Коматево " жълто-черните " биха с 3:1 с голове на Феребори Доре, Луис Педро и автогол на Александър Бранекоа. " Жълто-черните " взеха и реванша в София с 1:0 с гол на Юнес Хамза от дузпа. Тогава са стигна и до първия изгубен край от Стоилов. В Бургас Ботев Пд падна от Лудогорец с 0:1.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР