Станимир Михайлов е кандидат на ПП-ДБ и трябва кандидатурата му

...
Станимир Михайлов е кандидат на ПП-ДБ и трябва кандидатурата му
Коментари Харесай

ДАНС откри нарушение на закона при единствения кандидат на НЗОК

Станимир Михайлов е претендент на ПП-ДБ и би трябвало кандидатурата му да бъде гласувана в петък

Държавната организация за национална сигурност е изпратила публично писмо до ръководителя на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов, от което излиза наяве, че единственият претендент за шеф на НЗОК е нарушил закона против изпирането на пари.

В понеделник (24 юли) по време на чуване в парламентарната комисия по опазване на здравето Станимир Михайлов увери, че е уведомил Държавна организация „ Национална сигурност “ за действителните притежатели на компанията „ Балкан заем “, на която е изпълнителен шеф, и по този метод е извършил условията на закона.

„ Фирмата в никакъв случай не се е занимавала с кредитна активност, макар че името ѝ е такова, в никакъв случай не е кандидатствала и получавала подобен лиценз, а имаше единствено консултантска активност. Като съветник подписах съобщение, декларация до ДАНС, в което съм показал крайните притежатели и с какво се занимава компанията “, сподели Михайлов и добави, че декларацията обаче не е била придвижена от юрисконсулта на компанията, за което тя ще заплати административна санкция.

Днес обаче от ДАНС опровергават неговото изказване. В свое писмо, качено на уеб страницата на Народното събрание, организацията написа, че в никакъв случай не е получавала документ от Станимир Михайлов.

„ След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД “, показва ръководителят на ДАНС Пламен Тончев. 

Станимир Михайлов е единственият претендент за шеф на НЗОК, препоръчан от обединението ПП-ДБ. Предстои гласоподаване на кандидатурата му в петък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР