Стани богат със завръщането на Ники Кънчев като водещ стартира

...
Стани богат със завръщането на Ники Кънчев като водещ стартира
Коментари Харесай

Ники Кънчев успя да събере 15 хил. лв. за н уждаеща се майка

„ Стани богат " със завръщането на Ники Кънчев като водещ започва с благотворителен епизод в поддръжка на програмата " Топъл обяд " на Българския Червен кръст, а присъединяване в него взеха три двойки обичани лица от екрана. Така бяха обезпечени над 86 000 лв., което се равнява на над 21 500 пакета „ топъл обяд " за учениците в потребност.

Това беше повода известният водещ още веднъж да получи наградата " Достоен българин " Ники Кънчев. Той получи оценката и през предходната година за поредна му акция за избавяне на болно дете. Това бе 6-годишният Ради от Перник, който не може да приказва и се нуждае от 45 000 лв. за вливки на костен мозък в клиника в Киев. Той съумя да събере над 50 000 лв. за лекуването на друго дете с сходна диагноза - дребния Гоги от Варна. Кънчев бе основна фигура в огромния благотворителен концерт на стадиона в Перник за събиране на средства също за преливане на костен мозък на болната от рак Цвети. Донор беше по-малката й сестра Деси.

Хубаво е, когато обществото има сетивата да уточни тези положителни образци, да ги извади на повърхността и обществото да им ръкопляска. Наградата,която вземам е доказателство, че вършим неща, които имат смисъл. Щастлив съм, че с връщането ми в " Стани богат " успяхме да създадем тази идея дружно с bTV и БЧК, а хората изпратиха 15 хиляди есемеса. Ние дарихме 21 500 топли обяда, а 2000 деца са се върнали в учебно заведение единствено, с цел да хапнат и дано са научили и нещо. След излъчването на предаването незабавно се активизираха други наши другари. Една доста почтена българка - Биляна Савова от фондация " Мога самичък " се свърза с мен, с цел да създадем дружно предаване за множествената склероза. Не е значимо да даваме хиляди, а да сме хиляди и да оказваме помощ.

Онзи ден ми се обадиха две момчета близнаци. Майка им страда от множествена склероза и има още две автоимунни болести. Тя няма коса и написах, че " всяка жена заслужава да има коса ". И от през вчерашния ден до през днешния ден към този момент са събрани 15 хиляди лева Така, че всеки от нас може, описа Ники Кънчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР