Стани богат е интересна и интерактивна игра и поради голямата

...
Стани богат е интересна и интерактивна игра и поради голямата
Коментари Харесай

Как да създадем интерактивни образователни игри?

„ Стани богат ” е забавна и интерактивна игра и заради огромната си известност намира приложение и в образователния развой. Използват я доста учители, а при подготовката й избират разнообразни стратегии и принадлежности (PowerPoint, HTML и т.н.), с цел да я създадат налична и онлайн за учениците си. Всеки преподавател в u4ili6teto.bg има опция да приготви игри в своя курс (обучително пространство) благодарение на модул „ Игрови блок ”, наличен в режим на редакция. Игрите употребяват за източник тестови въпроси от банката с въпроси, проби или речници с понятия, авансово основани в курса. „ Стани богат ” напълно пресъздава телевизионната игра с жокери (50 на 50; обади се на другар и мнение на публиката) и напредване на последващо равнище след избор на правилен отговор. Играта употребява въпроси с многоброен избор (с 4 различни отговора, един от които е верен) от банката с въпроси или определен тест в курса.

Как да прибавя игра „ Стани богат ” (Стани отличник) в курса си? Да напомним: Всеки преподавател може да прибавя, редактира и изтрива благодарение на „ магическия ” бутон. Той нормално е в зелен цвят и се намира в горната дясна част на страницата на всеки курс. За да добавите игра в определена тематика, натиснете „ Добавяне на активност или запас ” и щракнете с мишката в радиобутончето пред игра „ Стани богат ”.

В дясната част на страницата се появява контекстна помощ с обща информация за ресурса или образователната активност, която е определена. В съответния случай, вдясно ще получите къси уточнения по какъв начин да употребявате „ Стани богат ” и по какъв начин тя се зарежда на екрана на учениците, както и какво се случва при избор на неверен и правилен отговор на въпросите. След това натиснете бутон „ Добавяне ”, в дъното на страницата, с цел да създадете игра „ Стани богат ”. Първо въведете име – то е наложително поле, без което няма да може да запишете играта. Следва една от най-важните настройки и тя е „ Източник на въпроси ”. Тук е належащо да посочите от къде платформата да употребява въпроси, с които да генерира играта, а точно банката с въпроси или съответен тест от курса. В този образец е употребена банката с въпроси от предмет „ Човек и природа ”. Следващата стъпка е да изберете категорията с въпроси от падащия лист „ Изберете категория на въпросите ”. Да напомним: Банката с въпроси може да съдържа безграничен брой въпроси, които да бъдат групирани и разпределени в обособени категории. Организация на банката с тестови въпроси може да се сътвори на друг принцип – да вземем за пример тематичен или по вид на въпросите в курса. Ако изберете първия метод, то всяка категория в банката може да бъде озаглавена с определена тематика от предмета. Например, Категория 1 – Клетъчен градеж на организмите, Категория 2 – Жизнени процеси при многоклетъчни организми. Вторият метод изисква основаване на София 1000, ул. Иван Вазов 24-26 Тел. +359 2 4238969, имейл: [email protected] Интернет адрес: cei-bg.org, https://www.facebook.com/CEIBG Как да създадем интерактивни просветителни игри благодарение на u4ili6teto.bg? 4 разнообразни категории съгласно типа на въпросите, които учителят е решил да употребява по своя предмет (в своя курс). Например, Категория 1 – Множествен избор, Категория 2 – Вярно-Невярно и така нататък Последната значима конфигурация от група „ Основни ” е „ Максимален брой опити ”. С нея определяте какъв брой пъти учениците имат право да играят играта изначало. Когато банката с въпроси съдържа задоволително въпроси от вид многоброен избор (добре е въпросите да са най-малко 15), при всяко пускане на играта, на екрана на ученика ще се зарежда нова композиция от въпроси, основана на инцидентен принцип.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР