Стачките на училищния персонал на GMB Scotland в 10 общински района са преустановени

...
Стандартните действия, включващи непедагогическия персонал в училищата и центровете за
Коментари Харесай

Стандартните действия, включващи непедагогическия персонал в училищата и центровете за ранна възраст, вече са отложени, тъй като други синдикати не могат да вземат участие в тези дни.< /p>

Кийр Грийнауей, старши организатор на GMB Scotland за обществени услуги, каза, че се провеждат дискусии за съвместни действия по-късно през септември.

Той каза: „Искахме да дадем на родителите, децата и местните власти възможно най-голяма яснота около нашите планове.

„Бяхме изпратили предизвестие за двудневна стачка този месец, но тъй като нашите сродни синдикати не могат да се присъединят към нас на тези дати, те бяха оттеглени и ние активно обсъждаме съвместни действия с нашите сродни синдикати за по-късно през месеца."

Онези, които работят в сферата на кетъринга, почистването, подпомагането на учениците, администрацията и санитарните услуги, са готови да участват в стачките, след като отхвърлиха увеличение на заплатите с 5,5% от чадър на съвета COSLA през април.

Лий Грифитс: Футболист глобен за ритане на димяща факла в тълпата по време на мач

Мандатът за стачките засягат Абърдийн, Клакмананшър, Западните острови, Дънди, Източен Дънбартъншър, Фолкърк, Глазгоу, Оркни, Ренфрюшър и Южен Еършър.

Г-н Грийнауей добави: „COSLA има възможност да предотврати това действие, ако може да предложи на нашите членове справедливо увеличение на заплатите и можем само да ги призовем да се възползват от тази възможност."

Прочетете още:
Младши лекари в Шотландия приемат оферта за "рекордно" заплащане

COSLA по-рано казаха, че лидерите на съвета са направили „силно предложение“ към работната сила, което ще повиши издръжката на местното правителство с 99 пенса до £11,84 на час.

GMB, Unison и Unite отхвърлиха увеличението на средната заплата от 5,5%.

Говорител на COSLA каза: „Вчера имаше положителна среща на лидерите на съвета и се надяваме да се срещнем с колегите от профсъюза възможно най-скоро, за да обсъдим следващите стъпки.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР