Стандартите Евро 6“ и Евро 5“ са компрометираниНад 19 милиона

...
Стандартите Евро 6“ и Евро 5“ са компрометираниНад 19 милиона
Коментари Харесай

Две-трети от дизелите в Европа с анти-еко устройства

Стандартите „ Евро 6 “ и „ Евро 5 “ са компрометирани
Над 19 милиона коли на Стария континент влизат в категорията

„ Екстремни “ са били засечени в до 40 % от тестванията

Седемдесет и седем % от европейските коли с дизелово гориво създават равнища на излъчвания, които демонстрират съществуването на устройство за машинация на излъчванията, откри отчет на неправителствената организация Международния съвет за чист превоз (ICCT), представен от „ Политико “.

Използвайки данни от 1400 публични държавни теста при следени настройки, изследването откри, че 77 % от дизеловите коли Евро 6 (Евро 6 е името на актуалните правила за излъчвания на ЕС) и 85 % от по-старите коли Евро 5 имат „ подозрителни ” резултати от тестванията, показващи несъразмерни излъчвания.

Количествата азотен оксид, отделяни от тези коли по време на тестване, се споделя в отчета, демонстрират " евентуалното потребление на неразрешено устройство за щета " - т.е. програмен продукт, допускащ на колите мигновено да включат своите контроли за замърсяване, до момента в който се тестват.

„ Екстремни “ равнища на излъчвания са били засечени в минимум 40 % от тестванията, което демонстрира, че съществуването на устройството е „ съвсем несъмнено “ в тези случаи, съгласно неправителствената организация.

Докладът пресмята, че 19 милиона транспортни средства със „ подозрителни “ равнища на излъчвания – и 13 милиона с „ рискови “ равнища – сега се употребяват в Европейския съюз и Обединеното кралство.

„ Тези резултати показват солидни доказателства за управляващите да проверяват и евентуално да подхващат коригиращи дейности за справяне с рисковете за здравето, подбудени от европейските дизелови коли, движени по нашите пътища “, сподели Питър Мок, ръководещ шеф на ICCT за Европа.

Съществуването на по този начин наречените анти-еко устройства беше намерено в абсурда „ Дизелгейт “ от 2015 година, когато немският производител на коли „ Фолксваген “ призна, че с тази технология са измамили тестванията за излъчвания на стотици хиляди коли в Съединени американски щати.

Други производители на коли, в това число „ Даймлер “, „ Рено “ и „ Фиат “, от този момент са изправени пред сходни обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР