Стандартът на живот на българите е близо два пъти по-нисък

...
Стандартът на живот на българите е близо два пъти по-нисък
Коментари Харесай

Двойно по-нисък е стандартът на живот у нас спрямо Гърция

Стандартът на живот на българите е близо два пъти по-нисък от този на гърците. Това демонстрират данни на европейската статистическа работа за приходите от труд в страните от Европейски Съюз.
в България са най-ниските в Европейски Съюз. Те са над осем пъти по-ниски от възнагражденията в Люксембург и близо седем пъти по-малки от тези в Белгия. Но и цените на стоките и услугите се разграничават в обособените страни от Европейски Съюз. Затова, в случай че съпоставим заплатите съгласно покупателната им дарба, се оказва, че стандартът на живот в България е към два пъти по-нисък от междинния за Европейски Съюз, написа.
 60% от българите недоволни от стандарта си на живот, 70% нямат спестени пари 60% от българите недоволни от стандарта си на живот, 70% нямат спестени пари
Над 60% от българите не са задоволени от стандарта си на живот все още. Въпреки това, още веднъж близо 60% от българите са щастливи....
Най-близо до междинното равнище в Европейски Съюз живеят хората в Австрия и Финландия, демонстрират данните на Евростат. Най-добре са в Люксембург, където виталният стандарт е с една трета по-висок от междинния за Европейски Съюз. Това значи, че хората в Люксембург могат да си разрешат освен по-нови коли, само че и да вървят по-често на спектакъл, на отмора, да ядат по-качествена храна и да заплащат за по-добро опазване на здравето. В топ три на страните от Европейски Съюз с най-голям витален стандарт влизат и Дания и Германия, където покупателната дарба на заплатите е с 16-17% по-висока от междинното равнище. В Германия стандартът на живот е над два пъти и половина по-висок от нашия.
Най-близо до България са Литва, Португалия и Словакия, където виталният стандарт на хората е с 21-25% по-висок от нашия. Със заплатите в Латвия и Унгария хората могат да си купят с 30% повече неща от нас. Следващата група страни са Чехия, Хърватия и Естония, където покупателната дарба на заплатите е с над 40% по-висока от тази на нашите хонорари. А румънците живеят с 50% по-добре от нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР