Стандартът на живот на българина постепенно се повишава, а с

...
Стандартът на живот на българина постепенно се повишава, а с
Коментари Харесай

Все повече българи теглят кредит, за да финансират ваканцията си

Стандартът на живот на българина последователно се покачва, а с това се трансформира и финансовият му фокус. Доказателство е любопитна наклонност в потребителското кредитиране - става известно, че от ден на ден българи теглят заем, с цел да спонсорират почивката си.
В новото издание на обзора " Потребителският заем на българина “ на БНП Париба Лични Финанси, България финансирането на ваканции измества заплащането на сметки в топ 10 на аргументите за изтегляне на заем. Броят на молбите за заеми за ваканции означи растеж от близо 300% спрямо интервала ноември 2016 г.-април 2017 година и все още тези заеми са на 7-о място.
Според специалистите тази наклонност е знак, че виталният стандарт на българите се покачва и последователно се приближава до европейските страни.
Българите към момента аплайват най-често за потребителски заеми за ремонт на дома, сливане на отговорностите и покупка на използван автомобил. Тези планове образуват близо 80% от запитванията, получени от банката в интервала май-октомври 2017 година Сред задачите в топ 10 попадат и пари в брой, покупка на обзавеждане, лекуване, ремонт на дома, фамилни тържества и обучение. БНП Париба Лични Финанси, България отпуска до 70 000 лв. за такива планове, а интервалът на погашение е до 96 месеца.
В интервала май-октомври 2017 година междинната сума на молбите за трите топ плана набъбна с 9%. Например междинната сума на молбите за ремонт на дома се усили с 8% от 5 168 лева в интервала ноември 2016 г.-април 2017 година до 5 567 лева през последните 6 месеца. При заемите за сливане на отговорности се следи растеж от 10%.
Още забавни детайлности за трендовете за потребителските заеми, както и информация за актуализирания " виртуален магазин за заеми " на БНП Париба Лични Финанси, България прочетете в

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР