Станахме свидетели на невиждан обир в една от най-големите MMA

...
Станахме свидетели на невиждан обир в една от най-големите MMA
Коментари Харесай

ММА боецът Лазар Тодев проговори след скандала в Oktagon

Станахме очевидци на невъобразим грабеж в една от най-големите MMA вериги в Европа – Oktagon, откакто Лазар Тодев бе лишен от безапелационна купа в тежка категория против Хатеф Моеил.

Съдиите дадоха единомислещо решението си в интерес на " германеца ", макар няколкото ясни обстоятелството. Статистиката регистрира следното: 112:238 удара в интерес на българина, 67:87 значими попадения още веднъж в интерес на Лазар, 100% отбрана от тейкдауни за Тодев, затворено дясно око и разрушена лява подбедрица за Хатеф.

Публиката даже обърна тил на своя войник. В началото тя изригна мощно в негова поддръжка, само че след оповестяването на решението настана оглушително безмълвие в съвсем цялата зала и даже имаше освирквания против " Боса ".

В най-хубавия случай резултатът трябваше да е 48:47 в интерес на Лазар Тодев, само че никога нямаше по какъв начин коланът да отиде на кръста на Хатеф Моеил. Реалността в очите на съдиите обаче е радикално друга.

Лазар резервира безмълвие през цялото това време, само че ето, че най-сетне даде глас на страстите си.

" Според съдиите, той е бил по-офанзивен. Това е по този начин, само че значимо е да се търси боят, а не да вървиш напред и да поемаш удари. Оценяват се и вредите, а те бяха явни. Затова решението е скандално ", сподели Тодев за " Спортната джунгла ".

Хатеф Моеил излезе от клетката със затворено дясно око и куцаща походка, поради наранения си ляв крайник. Българинът в това време като че ли не бе изиграл цялостните пет рунда, в случай че съдим по провалите по тялото му.

В общественото пространство Oktagon получи тежки рецензии от почитатели и експерти, като даже веригата бе упрекната, че субективизма държи спортистите ѝ настрани от необятната публика.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР