Станахме свидетели на една от най-добрите битки в историята на

...
Станахме свидетели на една от най-добрите битки в историята на
Коментари Харесай

Фигередо и Морено не се победиха след брутална война

Станахме очевидци на една от най-хубавите борби в историята на категория муха. Шампионът Дейвисън Фигередо се изправи против Брандън Морено в основната борба на UFC 256, което се организира в Лас Вегас. Двамата си спретнаха брутална война, в която до последно никой не смееше да предвижда по какъв начин ще я отсъдят съдиите. В първите два рунда видяхме брутални замени на удари от двете страни.

Двамата бойци демонстрираха огромна устойчивост. Фигередо беше доста по-агресивен и в тези два рунда въобще не почиташе силата на своя противник. Дейвисън непрекъснато пресираше и не се притесняваше да влиза в замени на брутални крошета. В третия рунд обаче нещата започнаха да се трансформират. Морено вкара доста положителни попадения и без подозрение завоюва рунда, откакто Фигередо му вкара жесток ритник в слабините.

Рефера беше заставен да отнеме една точка от актива на първенеца след този ритник. В четвъртия рунд Морено няколко пъти разклати първенеца, който някак си съумя да оцелее. Брандън сподели голямо сърце и устойчивост, само че същото може да се каже и за бразилеца. В петия рунд Фигередо беше една концепция по-активен, а Морено имаше проблем с лявата ръка и просто доиграваше срещата.

Битката им стигна до решение, което беше тъждество - (48-47, 47-47, 47-47). Фигередо щеше да завоюва, в случай че не беше изгубената точка в 3-тия рунд. Дейна Уайт показа, че това е най-великата борба в историята на тази категория. Със сигурност в близко бъдеще ще забележим реванш. След борбата Фигередо показа, че имал проблеми със здравето и часове преди багра бил в болничното заведение. Той показа още, че е подготвен за реванш. View this post on Instagram

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР