Станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София, каза

...
Станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София, каза
Коментари Харесай

Калин Стоянов няма да подава оставка

" Станахме очевидци на невиждан разгром в центъра на София ", сподели на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Само навременната реакция осуети това да има жертви, сподели той и добави, че е изумен, че му желаят оставката.

Стоянов уточни, че в случай че подаде оставка, значи да съобщи всички свои сътрудници, които нощес са били на работа.

" Не считам, че министърът би трябвало да е изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в Българския футболен съюз (БФС) ", сподели още той.

От " Продължаваме промяната - Демократична България " тази заран желаеха оставкитекакто на министър Калин Стоянов, по този начин и на управлението на Българския футболен съюз (БФС), а като една от аргументите за това показаха допуснатаескалация на напрежението на вчерашния протестпред Националния стадион „ Васил Левски “, до момента в който вътре се играеше на празни трибуни футболната среща сред националните тимове на България и Унгария.

След безредиците министър председателят Николай Денков уволни заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Денков разяснява, че точно Темелакиев е отговарял за работата на полицията по време на митинга, а по това време вътрешният министър Калин Стоянов е бил на кинопрожекция.

Премиерът акцентира, че Стоянов има несъответстваща оценка за обстановката, само че решението за неговата оставка би трябвало да бъде разисквано първо с вицепремиера Мария Габриел. Денков осъди всички прояви на принуждение от страна на полицията и съобщи, че ще бъде потърсена самостоятелна отговорност на всички, показали експанзия.

" Получих информация, че Калин Стоянове бил на някаква кинопрожекция, което е много смущаващо. Както знаете по това време имахме съвещание на Министерски съвет, на него министърът беше заместен от зам. министър Темелакиев, тъй че в един миг аз трябваше да кажа на зам. министъра - но, апелирам ви, отивайте и си свършете работата. Така че, там явно имаше проблем в координацията ", акцентира Денков.

" Няколко пъти се чух с него нощес и той ме уверяваше, че не чака провокации. Тази заран неговият коментар беше, че нищо съществено не се е случило ", сподели още министър председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР