Станаха ясни всички отбори участници на UEFA EURO 2024. За

...
Станаха ясни всички отбори участници на UEFA EURO 2024. За
Коментари Харесай

Кои са последните финалисти на UEFA EURO 2024

Станаха ясни всички тимове участници на UEFA EURO 2024. За първи път в историята Грузия се класира за европейски финали, а Украйна и Полша също си подсигуряваха място на шампионата на Стария континент, това лято в Германия, след победи в финалните плейофи.

Съдбата на разногласието сред Уелс и Полша беше решена след дузпи на Кардиф Сити стейдиъм.

Гол на Бен Дейвис за драконите в добавените минути на първата част не бе приет поради засада, а нулево тъждество в постоянното време и продълженията докара до осъществяване на 11-метрови удари.

Дружина Полска бе безпогрешна при петте си дузпи, а Войчех Сченсни се трансформира в воин за гостите, спасявайки изстрела на Даниел Джеймс. Така Полша откри място на пето поредно европейско състезание, а противници на бяло-червените в група D са Нидерландия, Австрия и Франция.

Украйна ще играе за четвърти следващ път на еврофинали след триумф с 2:1 над Исландия във Вроцлав. Това е лято в Германия украинците ще спорят с Белгия, Словакия и Румъния в група Е.

Грузия написа нова страница във футболната си история пред 50 хиляди фенове по трибуните на националния стадион в Тбилиси, като си подсигурява дебютно присъединяване на огромен конгрес, а празненствата в столицата продължиха цяла нощ.

След нулево тъждество в постоянното време и продълженията, отборът в профил Гърция след дузпи.

На шампионата в Германия Грузия ще бъде в компанията на Турция, Португалия и Чехия в група F.

Всички мачове от Евро 2024 очаквайте онлайн в Gong.bg, както и в каналите на NOVA и DIEMA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР