Станаха ясни имената на още два сигурни участника на финалите

...
Станаха ясни имената на още два сигурни участника на финалите
Коментари Харесай

Сърбия и Исландия се класираха на световното

Станаха ясни имената на още два сигурни участника на финалите в Русия следващата година.

Това са тимовете на Сърбия и Исландия. И двата отбора реализираха сложни, само че доста скъпи победи. Западните ни съседи завоюваха с минималното 1:0 против Грузия пред 40 000 фенове в Белград, а исландците надиграха с 2:0 Косово.

Така и двата отбора приключват на първите места в своите групи “D ” и “I ”. Сърбия не беше взела участие на огромно състезание от 2010 година насам и класирането за Мондиал 2018 беше признато с голяма наслада.

За Исландия достижението също е историческо, тъй като в никакъв случай до този миг страната не се беше класирала за мондиал.

Освен това два тима си подсигуряваха присъединяване на бараж. Това са Ейре и Хърватия. Ирландците завоюваха с 1:0 директния конфликт за втората позиция в група “D ” против Уелс като посетител.

В група “I ” пък Хърватия завоюва също като посетител на Украйна с 2:0 и също си обезпечи втората позиция.

С достигането си до международното Сърбия и Исландия се причислиха към компанията на към този момент сигурните участници Русия, Бразилия, Иран, Япония, Мексико, Белгия, Южна Корея, Саудитска Арабия, Германия, Англия, Испания, Нигерия, Египет и Коста Рика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР