Станаха ясни две важни неща. Първо, лицето, за което става

...
Станаха ясни две важни неща. Първо, лицето, за което става
Коментари Харесай

Албена Симеонова и Дейвид Бодил се познават от 2019 г.

" Станаха ясни две значими неща. Първо, лицето, за което става въпрос през днешния ден през целия ден (депутатката от Демократична България Албена Симеонова - бел.ред.), има съпричастност към терористични организации. И, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет, или който и да било да му оказва подпомагане, те просто се познават със фамилията на това лице от 2019 година "

Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът Маноил Манев от ГЕРБ-СДС след чуването на закрито съвещание на вътрешния министър Иван Демерджиев и на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по тематиката, съобщи cross.bg.

" Знаела или не, това, което мога да ви кажа е, че тя не е молена от никого – административен кмет, зам.-кмет, или какъвто и да било да оказва помощ, тя е пособия непринудено ", сподели Манев.

" Нашият извод не е значим, значими са изводите на службите. Важно е, че службите знаят защо става въпрос. Важно е, че някой се е добрал до помощта на депутат ", сподели още Маноил Манев.

" В рамките на закритото чуване се чу, че няма данни депутатът от " Демократична България " (ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е обвинено за някаква незаконна активност и да му е оказвала подпомагане като част от тази незаконна активност ", съобщи на собствен ред съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" Демократична България поддържа напъните да се обясни всичко по този случай, Албена Симеонова оказа цялостно подпомагане на службите ", увери Иванов. От закритото съвещание, по думите му, е станало известно, че няма данни за опити тя да бъде вербувана. " От нейните пояснения, доколкото разбирам, в нейното село има англичани, тя е една от дребното там, които приказват британски, и постоянно към нея се обръщат за подпомагане ", изясни Иванов.

Твърденията, че Бодил живеел в неин парцел, не са правилни, той живее в парцел, благосъстоятелност на неговото семейство, уточни още той.

Припомняме, задържаният във вторник в никополско село 28-годишен Дейвид Бодил бе търсен от Интерпол по искане на управляващите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични дейности. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР