Станаха известни всички отбори, които ще участват в плейофите на

...
Станаха известни всички отбори, които ще участват в плейофите на
Коментари Харесай

Яснo е кой ще играе плейоф за Евро 2024

Станаха известни всички тимове, които ще вземат участие в плейофите на квалификационния шампионат за установяване на последните трима финалисти на Европейското състезание по футбол през 2024 година.

Груповата фаза на квалификациите завърши нощес, вследствие на това станаха известни 20 тима, които се класираха непосредствено за Европейското състезание, като националният тим на Германия, като хазаин на шампионата, автоматизирано се класира за него.

В поток " А " на плейофния шампионат през март ще играят националните тимове на Полша, Уелс, Естония, както и тимът, който ще бъде избран от резултатите от жребия, който ще се организира на 23 ноември. Този тим ще бъде сред Финландия, Исландия или Украйна. Един от тези тимове ще отиде в поток " А ", другите два ще играят на равнище " Б " с тимове от Израел и Босна и Херцеговина. Плейофните двойки се дефинират на база на класирането на тимовете в Лигата на нациите. Националният тим на Полша ще играе против естонците в плейофите, противникът на Уелс ще бъде избран посредством чоп.

Ако тимът на Исландия стигне до поток " А ", тогава тимът на Израел ще играе с Украйна, а Босна и Херцеговина ще играе с финландците. Ако Финландия стигне до плейофите за равнище А, украинците ще играят с босненците, а израелците с исландците. Ако тимът на Украйна бъде избран в плейофите за равнище А, израелците ще играят с тима на Исландия, а босненците ще играят с тима на Финландия.

В поток " C " тимът на Грузия ще играе с Люксембург, Гърция ще играе с тима на Казахстан. 

Полуфиналните срещи ще се проведат на 21 март 2024 година, а финалите на 26 март. 

Европейското състезание ще се организира в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 година. Жребият за групите ще бъде теглен на 2 декември, като УЕФА към този момент дефинира урните. Любопитно е, че европейският първенец Италия е в последната четвърта урна на жребия. 

Урните за жребия:
Първа: Германия, Португалия, Франция, Испания, Белгия, Англия
Втора Унгария, Турция, Дания, Албания, Румъния, Австрия
Трета: Нидерландия, Шотландия, Словения, Словакия, Чехия, Хърватия
Четвърта: Италия, Сърбия, Швейцария, спечелили от плейофи А, В и С
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР