Стана ясно по колко пари ще приберат отборите на Левски,

...
Стана ясно по колко пари ще приберат отборите на Левски,
Коментари Харесай

Живителни инжекции от УЕФА за бг отборите дойдоха - ето кой колко ще вземе

Стана ясно по какъв брой пари ще приберат тимовете на Левски, ЦСКА-София, Лудогорец и Етър, откакто са получили финансова инжекция, написа " Труд ". Парите са от БФС, само че в действителност са изпратени от УЕФА поради националите, които всеки тим дава на страната си за европейски квалификации и Лигата на нациите.

Президентът Александър Чеферин разгласи, че по този метод желае да подкрепи клубовете в тежкото състояние, когато не се играе футбол.

На първо място е Лудогорец. Не е ясна точната сума, влезнала в касата на първенците. Вероятно става дума за към 200 000 евро. Причината за множеството пари е фактът, че в отбора с изключение на български има и румънски, и полски национали.

Втори е отборът на ЦСКА-София, който е получи финансова инжекция, на стойност от 162 000 евро. Левски пък е трети с 104 000 евро за футболистите си. В последните години " сините " изостават по брой национали от безконечния противник.

Четвъртата позиция в ранглистата по този индикатор е за Етър. Клубът от Велико Търново е получил 40 000 евро. Обяснението е, че някогашният народен селекционер Красимир Балъков викаше много играчи на Етър.

УЕФА заплаща по 4000 евро за всеки футболист с паспорт от Европейския съюз, който е извикан в държавния отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР