Стана ясно кой кой е в парламента и коя партия

...
Стана ясно кой кой е в парламента и коя партия
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП: Готови сме за избори, но имаме държавническо мислене

Стана ясно кой кой е в Народното събрание и коя партия чии ползи пази през последните две седмици. Ще създадем всичко належащо да усвоим мандата, само че няма да бъде елементарно. Това сподели заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “ в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия.

Той съобщи, че има опит за вкарване на няколко милиарда спомагателни разноски в бюджета за набиране на гласоподаватели на новата четворна коалиция.

Воденето на договаряния с „ Газпром “ съгласно него сега би бил неверен сигнал към останалите снабдители за това, че България не е сигурна, че желае да направи нужната диверсификация. От Русия съгласно него бихме могли да получаваме допълващи количества природен газ, само че не и за съществени.

Към момента сигналите, които идват от левицата за газовите доставки, не са коментирани в обединението, съобщи Сабрутев.

Вотът на съмнение по думите му е бил разрушен на пух и прахуляк по време на дебатите, защото даже немският финансов министър е похвалил икономическата политика на държавното управление.

За възможна коалиция с Има Такъв Народ Сабрутев сподели, че рискуват в даден миг да се повтори сюжета от последния месец.

Политическа партия би преговаряла с ГЕРБ единствено в случай че Борисов се отдръпна.

„ Готови сме за избори, само че имаме държавническо мислене, ще създадем всичко належащо да запазим икономическата непоклатимост и Народното събрание да продължи работа. Няма учредения за смяна на кабинета “, съобщи той и изрази вяра, че ще намерят спомагателните 6 гласа.

Сабрутев подлага на критика прокуратурата, че не са работили интензивно по проблема с КТБ, както и градежа на автомагистрала „ Хемус “.

Според него ръководството до момента е разрешило да спрат голям брой течове, което е разрешило да бъдат увеличени пенсиите.

Критикува, че Комисия за защита на конкуренцията не прави нужното по повод регулацията на цените на горивата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР