Стана ясно кой е виновин за мащабния пожар в Сакар

...
Стана ясно кой е виновин за мащабния пожар в Сакар
Коментари Харесай

Човешка небрежност е причинила пожара в Сакар

Стана ясно кой е виновин за огромния пожар в Сакар планина. Има запозрян и отведен на разпит в полицията. Заради човешка немарливост 650 декара гора са унищожени. 8 пожарни екипа цяла нощ се бориха с огъня, с цел да предпазят близкото село Дрипчево. Сутринта пожарът беше овладян сред Изворово и Оряхово.

Искра от косачка по време на косене на люцерна е най-вероятната причина за пожара. В полицията за разпит е бил отведен механизаторът.

" Издадох заповед, съгласувана с министъра на земеделието и храните, с която не разреших обработването на пасища, горски територии и мери след 11 часа, това е сведено като информация до институциите ", сподели регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов.

Само за 3 дни това е вторият огромен пожар в Сакар планина. В битката със стихията с изключение на пожарникари помагаха и горски.

8 екипа остават да следят, защото през целия ден на обособени места пораждат въпреки и дребни огнища.

По обяд напъните дадоха резултат.

" Овладян е пожарът, по него днеска денем ще реализираме наблюдаване, за в случай че има нови огнища при увеличение на температурите и вятър, виждате, че още от сутринта има доста мощен вятър, да можем да ги угасим навреме ", изясни началникът на пожарната Николай Вълчев.

Хората в околните села гледат с терзание всеки пожар.

" Стигне ли до тука и аз не знам какво щяхме да правихме. Първо ни е боязън за жителите, за селото, всичко и животни и хора, и всичко, и продукция има насято и годишна продукция ", показа Ана Митева.

За 3 дни пламъците погълнаха повърхност от над 7000 дка в Сакар планина. Заради човешка немарливост планината гори всяко лято.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР