Стана ясно, че в наредбата не се предвиждат санкции за

...
Стана ясно, че в наредбата не се предвиждат санкции за
Коментари Харесай

Купонът В София Свърши! Йорданка Фандъкова Отсече Преди Минути! Забранява Изрично

Стана ясно, че в наредбата не се плануват наказания за горенето на кабели и гуми. А вследствие на тези дейности жителите на " Красна поляна " и " Западен парк " са съществено обгазявани.

Като цяло и на това публично разискване стана ясно, че наредбата не дава отговор на тези потребности и претенции, които столичани формулират като значими за себе си и фамилиите си.

Истински пропуск в наредбата или Параграф 22 за жителите се оказва въпросът с шума. Оказва се, че полицията, която реагира на сигналите на 112 за превишен звук, няма пълномощия да реагира по наредбите на разпоредба 6. По тази разпоредба пълномощия има общинската полиция.

Освен това наредбата изисквала въпросният звук, примерно от питейни заведения, вечер да бъде замерен. Компетентен орган за замерването бил РЗИ. От РЗИ обаче не вършат инспекции през нощта и показват пред жителите, че не са способени да правят замерване на шума навън. Параграфът се заключва с обстоятелството, че този, който поръча замерването - т.е. жителят заплаща за осъществяването му.

Освен това наредбата планува още да се вкара ред в свиренето на музикални принадлежности, пеенето за образование и използването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини в жилищни здания. Тези действия ще може да се правят от 8:00 до 14:00 ч. и от 16:00 до 22:00 ч.

От Асоциацията на слепите желаеха за уличните музиканти, артисти и актьори изясненост по отношение на регламента, по който те ще могат да практикуват. Стана ясно, че районните кметове ще вземат решение местата, които ще могат да се употребяват от уличните свирачи. Наредбата за публичния ред в София планува още възбрана за пиенето на алкохол по улици и паркове. Глобата за нарушителите е от 100 до 300 лв..

За първи път се не разрешават пиратките и фойерверките, които съпътстват доста от домашните купони сред 22 и 8 часа. Официално се не разрешават и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат 500 лв.. Иван Илиев ръководител на отрасловата комисия в Столичен общински съвет уточни, че оферти по отношение на наредбата ще се одобряват до 3-ти ноември.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР