Стана ясна юбилейната емблема за 100 годишнината на Лийдс. Ужасна

...
Стана ясна юбилейната емблема за 100 годишнината на Лийдс. Ужасна
Коментари Харесай

Странните футболни емблеми

Стана ясна юбилейната емблема за 100 годишнината на Лийдс. Ужасна е. Фенска вълна от неодобрение небрежно заля виртуалното пространството. Един от най-емблематичните британски тимове от близкото минало не заслужава тази рисунка за клубен знак. Зевзеците към този момент започнаха да я оприличават с мъж, който играе на " камък, ножица, хартия ". Недоброжелателите на Лийдс пък не се забавиха с подигравките си. Представителният знак на " белите " не е единственото неразбирателство. Всеки се сеща за най-малко няколко любопитни изображения, когато става дума за клубни емблеми. Представяме ви част от най-интересните:

Ювентус . В началото на сезона грандът смени клубното си лого. Бяхме привикнали с класическия объл щит, редуващ две бели с три черни линии - запазената марка на Юве. Съдържаше името на тима и бик с корона. Символът на град Торино. Именно " остарялата госпожа " поставя за първи път в историята звезда над емблемата си. Това се случва през 1958, когато отборът печели десетата си купа в Италия. От тогава доста други тимове демонстрират триумфите си по същия метод. Новото лого също съдържа думата " Ювентус ", този път тя е над две букви " J " (английското " джей " ), изписани по друг метод. Именно с този знак стартира името на тима на латиница. Буквите са в черно, а дистанцията сред тях е бяло. Композицията заформа по-голяма писмен знак " J ". " Новата емблема символизира Ювентус като метод на живот ", съобщи президентът на отбора Андреа Аниели. Голяма част от почитателите не споделя това мнение. Мнозина последователите се бунтуваха и се сплотиха към тезата, че фигурата би прилягала по-скоро на марка за облекла. Нека не се впускаме в детайлности, само че жестоките насмешки и съпоставения не престават и през днешния ден.

 Снимка 336468

Уест Хем . Един от най-обичаните тимове в Лондон също промени своето представително изображение. Болейн Граунд към този момент не е домът на " чуковете ". Това е и повода да бъде отстранена крепостта от емблемата. До тук добре, само че без нея не остава нищо! Новото клубно лого изобразява два чука, какъвто е прякорът на тима. Освен тях е изписано " Уест Хем Юнайтед " и " Лондон " - това е всичко. Несъмнено радва почитателите на изчистените гербове. Все отново, основателите можеха да се постараят повече.

 Снимка 336469

Волфсбург и Вердер (Бремен) . Бундеслигата е едно от най-интересните шампионати в света. Отборите от немския хайлайф могат да се похвалят с голям зрителски интерес и посещаемост на стадионите си. До тук добре, само че няма по какъв начин да не сте обърнали внимание на неналичието на креативност при клубните емблеми! Като изключим странната геометрична фигура в тази на Хамбургер, на пръв взор най-фрапиращи са логата на " вълците " и " бременските музиканти ". И двата отбора са известни със зелените си екипи. Очевидно е, че имената им стартират с " В " (немското " W " ). Емблемата на Вердер е зелен ромб с бяла основна писмен знак " В ", а тази на Волфсбург бял кръг с основна зелена писмен знак " В " - гениално! Някои представители на нежния пол с лека ръка биха предположили, че това са лога на верига супермаркети. Подобна липса на концепция можем да видим и у нас, където е изцяло задоволително да сложиш първата писмен знак на тима на емблемата си. Разбира се, всеки има право на мнение, а по-важно е представянето на футболистите, в сравнение с знака на фланелката.

 Снимка 336470

 Снимка 336471

До тук обърнахме внимание единствено на известни отбори. Странни и даже нелепи клубни изображения могат да бъдат видяни в съвсем всяко състезание.

Търгу Муреш . Отборът от едноименния румънски град може да се похвали с забавна емблема. Тя съдържа клубното име и цветове. По-интересна е рисунката в центъра на герба. Тя изобразява животно, наподобяващо бобър или мечка, което държи меч. Главата на бозайника не е обвързвана по никакъв метод с ръката и наподобява неестествено. Може би, това е повода животното да гледа толкоз тъжно. Оръжието пък мощно прилича нож за рязане на дюнер. Логото на отбора съдържа и везните на Темида - бихме могли да предположим, че румънците символизират честната игра и декларират, че са твърдо срещу манипулирането на резултати. В най-долната част на емблемата има футболна топка. Тя придава приключен тип на цялостната комбинация.

 Снимка 336472

Бохемианс . Няма по какъв начин да не сте се питали - за какво тим от чешкия хайлайф има кенгуро на емблемата си? Никой нямаше да се учуди, в случай че на изображението беше някое свирепо животно или халба с бира. Причината за забавното лого е обвързвана с Австралия. Беше мъчно за отгатване, нали? През 1927 година клубът от Централна Европа взе участие в турне на другия завършек на планетата. Целта на пътешествието е популяризирането на играта там. По това време отборът от Прага се назовава АФК Врашовице, а по време на турнето се подвизава с името Бохемианс. Това се прави поради локалните почитатели, които разпознават по-добре тима от едноименната чешка област. Европейците се показват чудесно в далечната земя, а в символ на благодарност домакините им подаряват две кенгура. Те са доставени сполучливо до зоологическата градина в Прага. Клубът взема решение да резервира новото си име, а необикновеното за Чехия животно става негов знак.

 Снимка 336478

Уорънпойнт . Емблемата на този тим бие всичко казано до тук неведнъж. Тимът е от малко градче в Северна Ирландия, само че се състезава в локалния хайлайф. Би било забавно, в случай че стигне до мач в европейските клубни шампионати... тъй като логото му като че ли е рисувано от невръстно дете! Трудно е да се каже какво тъкмо съставлява. Едно е несъмнено - името на клуба е в горната част на изображението. В сърцевината има нещо като заек, обкръжен в зелено. Друг фен на морковите го следи. Също по този начин участват черти, наподобяващи дърво и други такива, които по-скоро допълват картината. В нея участват зелени и сини несъразмерни фигури. Определено, ирландците могат да се похвалят с богато въображение. Интересно е дали нападателите целуват емблемата при насладата си след някой значим гол.

 Снимка 336477

Марса . Логото на малтийците съмнително доста прилича това на Барселона. Тимът от едноименния град се подвизава във втория ешелон на локалния футбол. Феновете му скандират " Марса, Марса ", а играчите на терена чуват " Барса, Барса "... Дори екипите на клуба са същите като на каталунците. Само Лионел Меси липсва. Любопитно е, че тимът има присъединяване в Купата на УЕФА (наследникът на Купата на панаирните градове, трети по мощ шампионат в Европа) през сезон 1971/1972. Марса изтегля късата съчка на жребия. Трябва да играе с Ювентус. Италианците печелят с общ резултат 11:0 (5:0 и 6:0).

 Снимка 336475

Фрий Стейт Старс . Този тим се подвизава в елита на Република Южна Африка. На емблемата си има триъгълник с шапка, от който се подава длан. Тя държи палка. Коментарът оставяме на вас.

 Снимка 336474

Кугсак-45 . Клуб, който се състезава в шампионата на Гренландия. Да, става въпрос за футболен тим. Единствената причина да участва в българска медия е неговото лого. Очите ви не ви лъжат - в жълтия кръг можем да забележим двама мъже, които се борят за тюлен.

 Снимка 336473
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР