Стана ясна основната причина за уволнението на държавния секретар Рекс

...
Стана ясна основната причина за уволнението на държавния секретар Рекс
Коментари Харесай

Вижте за какво се скарали Тръмп и Тилърсън

Стана ясна главната причина за уволнението на държавния секретар Рекс Тилърсън. Доналд Тръмп разгласи, че сред двамата е имало другия, само че не посочи за какви става въпрос. Президентът назначи шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео за собствен външен министър.

Дипломатически източници разкриха пред „ Ройтерс “, че главната причина за разрива е Северна Корея. Държавният секретар Тилърсън е упорствал за разговор с Пхенян, до момента в който Тръмп е желал продължение на твърдата изразителност с оптимален напън над режима на Ким Чен-ун.

През последните месеци напрежението сред Съединените американски щати и Северна Корея се усили доста. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян с „ огън и гняв “, в случай че не прекрати нуклеарните и ракетни тествания на Корейския полуостров.

По всичко проличава, че Тръмп желае да продължи нападателната изразителност, до момента в който Тилърсън е желал намаляване на тона. По отношение на новия си първи посланик Майк Помпео, Тръмп сподели, че сред двамата има „ химия “ и съгласие по главните външни въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР