Стана ясен цветът на 2024 г. Експертите от Pantone Color

...
Стана ясен цветът на 2024 г. Експертите от Pantone Color
Коментари Харесай

Стана ясен цветът на 2024 г.

Стана явен цветът на 2024 година Експертите от Pantone Color Institute най-сетне се произнесоха и по този начин дадоха новите хоризонти на стилния бизнес за идната година.

Тази година се навършват и 25 години от самодейността на Pantone " Цвят на годината ", заяви CNN.

За да намерят отговора, специалистите изследват стилните сцени, трендовете в интериорния дизайн, моменти от попкултурата и човешката логика на психиката, с цел да създадат своя избор, прецизира още CNN, представена от profit.bg.

И по този начин, нюансът, който ще дефинира 2024 година, е " Peach Fuzz " - лек, плодов, внушаващ чувство за мир и успокоение.

" Преминаваме през доста разтърсвания в живота си и имаме потребност от цвят, който да е грижлив ", изяснява експертът по цветове на Pantone Лейтрис Айзман.

" Това е топъл и комфортен колорит. И е доста прелестен. Смятаме, че в миг като този тактилността е в действителност значима - да допираме другите хора и да ги събираме в домовете си. ", добавя специалистът. Прасковените тонове са неизменима част от стилните сцени за пролет-лято 2024, изключително в Милано, където водещи са италиански къщи като Gucci, Jil Sander и Sportmax, добавя CNN.

На афтърпартито на Vanity Fair за премиите " Оскар " през март тази година Хилари Дъф носеше рокля в прасковен цвят на Dolce & Gabbana. Малко по-късно Ума Търман участва на премиите Women Making History Awards в рокля от габардин Prada за есен-зима 2023 година в същия цвят.

Но процесът на изследване за избор на цвят е кумулативен и не е задоволително просто да се прегледат последните итерации на нюанса, споделя Айзман.

За сезон пролет-лято 2016 година да вземем за пример, кралят на сивото Джорджо Армани пусна запаметяваща се сбирка, в която по-голямата част от продуктите преливаха в сьомга над присъщото за марката пастелно сиво.

Последният път, когато видяхме Бионсе на Met Gala през 2016 година, тя също беше в прасковено. Макар че роклята с буфан ръкави на Givenchy срещна сериозна рецензия, тя се оказва основен миг за екипа на Pantone.

Но какво общо има един миг от аления килим през 2016 година с духа на времето през 2024 година?

" Смятаме, че визията на Бионсе е нещо, което продължава да влияе и през днешния ден. Макар че сме я видели през 2016 година, това е скъпа концепция, която ще се развива и също ние черпим от нея. Не забравяме това, което сме виждали преди. ", обяснят специалистите от института.

Оттогава насам цветът е носен на аления килим от редица звезди.

Флорънс Пю носеше рокля на Chloé в този колорит за френската премиера на " Малки дами " през пролет-лято 2020 година, а прасковената рокля на Oscar de la Renta на Зоуи Кравиц на премиите SAG през 2020 година, влезе в заглавията поради класическия си винтидж тип.

" Смятаме, че прасковеното е носталгичен цвят ", споделя Айзман. " По-често това е женски цвят. И въпреки всичко, към този момент е приспособен и навлязъл в мъжкия дрешник. Мисля, че това приказва за модерността на този колорит. "

Няма по-категорично доказателство за  това от избора на Дуейн " Скалата " Джонсън за Оскарите през 2023 година Неговият смокинг Dolce & Gabbana беше в съвършения колорит на Peach Fuzz, освен това от присъщо тактилната сатенена материя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР