Стана ясен първият съперник на Григор Димитров в тенис турнира

...
Стана ясен първият съперник на Григор Димитров в тенис турнира
Коментари Харесай

Вече е ясен първият противник на Григор в Мадрид

Стана явен първият противник на Григор Димитров в тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Мадрид, където българинът е трети подложен и пропуща по право първи кръг. Във втория той ще се изправи против колоса от Канада Милош Раонич, който сполучливо преодоля първото си затруднение в лицето на квалификанта Николас Кикер от Аржентина - 6:3, 6:2 за 76 минути игра.

Milos #Raonic superó a Nicolas #Kicker por 6-3 6-2 en la primer ronda del #MadridOpen. Ahora será rival de Grigor #Dimitrov. pic.twitter.com/9LkyfBws6U
— Tenis Zone (@TenisZoneOk) May 7, 2018
Това бе трета победа на клей през 2018 година за Раонич, който е 24-и в международната класация сега и стигна до трети кръг в Монте Карло преди две седмици, само че се отхвърли заради травма да излезе на корта против Марин Чилич.

Канадецът разчиташе главно на добре познатата си тактичност сервис-форхенд, като началният му удар бе енигматичен за противника. Раонич наниза цели 17 аса и завоюва 86% от точките на първи собствен сервис, както и половината на втори. Ретурът му на първо подаване също беше по-ефективен от този на Кикер - 40 против 14 %, като той направи три пробива в мача и избави единствената точка за пробив, до която се бе добрал аржентинеца.

Досега Григор Димитров и Милош Раонич са играли четири пъти, като българинът има преимущество от 3:1 победи. Петата среща сред двамата бе в Пекин през 2016 година, само че канадецът не излиза на корта поради контузия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР