Стана ясен опонентът на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира

...
Стана ясен опонентът на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира
Коментари Харесай

Непознат и опасен опонент за Гришо на 1/4-финала в Ченду

Стана явен съперникът на Григор Димитров на четвъртфиналите на шампионата от сериите АТР 250 в Ченду. Това ще е тенисистът от Казахстан Александър Бублик, който изхвърли австралиеца Джордан Томпсън във втория кръг, оповестява " Гонг ".

 

Казахът надви с 6:4, 7:5 над противника си за малко повече от час на корта. Той стартира мача с пробив, само че му беше върнат за 3:3. После обаче незабавно направи нов пробив, който се коаза задоволителен, с цел да вземе първата част. Във втората имаше единствено един пробив в последния гейм и с това съумя да затвори мача. 

Интересното е, че до момента Григор и Бублик нямат нито един мач между тях на равнище АТР. И това наподобява ненапълно обикновено, защото 22-годишният тенисист проби в Топ 100 на международния тенис едвам през тази година и стартира регулярно да взе участие в мощни шампионати. 

В момента той е 71-и в света, като множеството му победи през годината са в съревнования от сериите Чалънджър. Именно в тях завоюва три трофея при започване на 2019 година Най-големият му триумф на равнище АТР беше финалът в Нюпорт през юли, който загуби от Джон Иснър. Любимата му настилка са точно твърдите кортове, на които има 28 победи и 15 провали през годината, като се включват и мачовете отвън АТР-турнирите. 

Подобно на Гришо, той направи рекорден за себе си US Open, където стигна до третия кръг. По пътя си в профил в драми с по пет сета Сантяго Хиралдо и Томас Фабиано, преди да отпадне от Пабло Андухар. Миналата седмица взе участие и на шампионата в Санкт Петербург, само че отпадна в първия кръг от младия норвежец Каспер Рууд. 

В Ченду обаче се показва на равнище, като в първия кръг в профил шестия подложен Тайлър Фриц, а по-късно и със мощния австралиец Джордан Томпсън. Това прави задачата на Димитров рискова, само че подобен противник никога не е неизпълним. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР