Стана това, от което се страхувах и за което многократно

...
Стана това, от което се страхувах и за което многократно
Коментари Харесай

Кольо Парамов пред Lupa.bg: Страшното е на път да стане факт-премиерът обяви дефлация

" Стана това, от което се опасявах и за което неведнъж предупреждавах- министър председателят довечера разгласи, че сме в дефлация. Това към този момент е в действителност доста ужасно за бъдещето развиване на стопанската система на България ", разгласи особено за Lupa.bg финансистът Кольо Парамов.

По думите му силата на дефлацията е тотално намаляване на страната. След дефлация следва тежка финансова рецесия. Ако тази дефлация предизвика оня стандарт на живот на страната, ще се върнем в пародията от 1997 година, сподели още Парамов.

" Кирил Петков беше предизвестен, че следва тази скица на тотална смяна, само че няма инструмента, с който да промени общата обстановка в България. Инструментът, който би могъл да избави страната ни сега, е президентът да предложи национално държавно управление на България. Само този вид има механизми за справяне с рецесията. Ако не го създадем ще стане толкоз ужасно, че даже не можем да си го представим ", сподели още финансистът.

Преди четири дни в предизвести, че има огромна заплаха от стагфлация у нас. Няколко дни по-късно черните прогнози са на път да се окажат правилни.

Дефлацията е извънредно рискова за стопанската система на страната. Според доста икономисти сходна „ дефлационна серпантина “ е предизвикала Великата меланхолия в Съединени американски щати през 30-те години на предишния век.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР