Стана това, което трябваше да стане още преди три години,

...
Стана това, което трябваше да стане още преди три години,
Коментари Харесай

Стайков за ``Осемте джуджета``: Това е ОПГ с участието на магистрати

Стана това, което трябваше да стане още преди три години, когато публикувахме с документи, че има търговия на въздействие на най-високо равнище в профилираната прокуратура - тази, която би трябвало да бори корупцията, само че в действителност се употребява за искрено корупционни схеми. Това съобщи журналистът от АКФ Николай Стайков в ефира на ``Евроком``.

``Този документ е завършен 2021г.``, добави още той.

``ВКП е открила, че една част от изнесените неща е притеснителна. Във всеки подобен проблем има неща, които въобще не са забележими по документи. Това, което е открито тук е, че има неща, които по документи будят голямо подозрение. Там има подписи на прокурори за бързи досъдебни производства, връщане на конфискувани пари по един безусловно противозаконен метод. Това, което стана ясно е, че този документ е стоял една година на бюрото на Иван Гешев на дребни трупчета и през 2021г. е завършен, без никакви действия``, разясни Стайков.

``Ние имаме голям публичен интерес да разберем какво се е случвало в профилираната прокуратура. Това е ОПГ с присъединяване на магистрати. Изземат се пари и полезности и се намира фиктивен мотив на кого да бъдат върнати, а по-късно се разделят. Висш съдебен съвет би трябвало да изискат от прокуратурите една информация за конфискуваните материални доказателства за приблизителна стойност и да създадат инспекция по какъв начин са били върнати``, посочи журналистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР