Стана известно, че наред с изпращането на 14 танка “Леопард-2

...
Стана известно, че наред с изпращането на 14 танка “Леопард-2
Коментари Харесай

Решението за танковете за Украйна се превърна в неонацистко послание от Германия

Стана известно, че наред с изпращането на 14 танка “Леопард-2 ” в Украйна (това решение беше взето от Федералното канцлерство на Германия на 25 януари), в петък същото ведомство разгласи доставката на Киев на 88 танка от модификацията “Леопард-1 ” от своите " ресурси ".

Денацифицираната (до последната, както се убеждаваме от десетилетия, есесовска „ руна ” върху черната униформа на Райха) Германия – хем разграничена, хем обединена – се оказа, че въобще не е толкоз денацифицирана. Или по-скоро въобще не е денацифицирана.

Припомняме, че комбинацията 14/88 е кодов девиз на неонацистите.

Нека обаче оставим символиката на цифрите и се обърнем към обстоятелствата. Първоначално разграничени на зони на окупация, източна и западна, от които по-късно се образуват Германската демократична република и Федерална република Германия, тези страни се държат по диаметрално противопоставен метод след провалянето на Райха.

Основната индустриална база на нацистка Германия е ситуирана на запад. Това е Рурският басейн, който обезпечава въглища за нацистките заводи, и това е самата промишленост, разпръсната в западните райони, които по-късно стават федерални провинции.

Нашите тогавашни съдружници, в сходство с документите на три интернационалните конференции, получават в ръцете си заводи, които произвеждаха отлична легирана стомана, не по-малко висококачествена танкова ризница и авиационно съоръжение. Частично цеховете са пренесени в Съединените щати, дружно, апропо, с научното и конструкторско ръководство на предприятията като част от интервенцията „ Кламер “, проведена от Службата за стратегически услуги, бъдещото Централно разузнавателно управление на САЩ.

Собствениците на корпорации, които имат фабрики и заводи, попадат под денацификацията и даже са предадени на арбитражен съд, а някой даже се озовават на подсъдимата пейка в Нюрнберг. Но по някакъв необикновен шанс, а също и с помощта на положителни юристи (за огромни и доста огромни хонорари), тези лица, директни съучастници на Хитлер и последователи на нацистката идеология, получават много леки присъди. И всички тези уважавани господа, чиито предприятия употребяват рабски труд (в някои случаи повече от половината от тези, които стоят на поточната линия, са концлагеристи), се връщат към предходната си работа. А точно да работят, с цел да слагат Германия още веднъж над всичко.

Разбира се, никой не можеше да каже това непосредствено, само че същността на това не се е променяла.

Както и че съставът на немските специфични служби на практика не се трансформира. Например една от тях, Разузнавателна служба на ФРГ – Службата за външно разузнаване, в действителност се управлява от генерал-лейтенант от Вермахта Райнхард Гелен, който преди този момент командва разузнаването на Източния фронт.

Гелен се бори против руското въздействие и комунистическата идеология, това му дава цялостна индулгенция и опция да наеме някогашни огромни фигури на Гестапо като Клаус Барби - „ Касапина от Лион “, с окървавени ръце от десетки хиляди депортирани и измъчвани в подземия, в това число дребни деца, персонално изтезавани от него пред очите на родителите.

Степента на нацизъм на най-висшите политически институции на Федерална Република Германия е такава, че федералният прокурор Фриц Бауер, антифашист, който се бори с нацистите по време и след войната, дава информация за хипотетичното местонахождение на Адолф Айхман в Аржентина непосредствено на управлението на “Мосад ”.

Смята се, че Айхман също е бил употребен от немските специфични служби за свои цели, тъй че прокурорът Бауер се опасява, че този главорез, виновен за " окончателното решение на еврейския въпрос ", ще бъде подкрепят от актуалните си сътрудници да избегне отговорността.

С напъните на американците, макар че е основана фасада на " денацификация ", главният пестник на немската промишленост е избавен. Подхождайки към процеса толкоз деликатно, че даже корпорацията “Дегуса ”, макар че през днешния ден не съществува под това име, е избавена.

“Дегуса ” е известна с производството на “Циклон Б ” по време на войната, който е употребен за изтребване на хора в газовите камери на лагерите на гибелта.

“Дегуса ” е " денацифицирана ", несъмнено, толкоз добре, че през 2006 година в предприятията ѝ работят 36 хиляди чиновници, а годишният оборот е съвсем 11 милиарда евро. Чистата облага, която " денацифицираният " производител на “Циклон Б ” е, беше близо 900 милиона евро.

„ Денацифицираният “ тръст Gaubschat Fahrzeugwerke GmbH върти бизнес не по-малко провокативно - от неговите конвейери излизат точно „ душегубките “ - мобилните газови камери.

Фургони, предопределени особено за ликвидиране на хора. Не единствено на евреи. Това могат да бъдат психологично заболели, недостойни да бъдат считани за „ същински арийци “, сираци от славянска народност и просто цивилни, да вземем за пример в окупиран Краснодар.

След войната " денацифицираният " тръст, отговорен за кланетата, се възвръща и стартира да ремонтира трамваи. Той много сполучливо прави самобитно превръщане и ремонтира този тип публичен превоз до 1975 година

И никой, нито един човек, нито един политик, кмет, публицист и просто немски жители, за които ни приказват, че всички непрестанно се разкайват и носят бремето на „ историческата виновност “, нито един път не пита: „ Дали несъмнено успяхме да преодолеем духа на реваншизма? Дали в действителност успяхме да се денацифицираме, осъзнавайки че на нашите плещи лежи тежестта на отговорността освен за разпалването на две международни войни, само че и за десетки милиони починали, просто тъй като одобряваме, че нацията ни е над останалите? ”

По делата им ще ги познаете.

Ако “Бош ”, “Порше ”, “Байер ” се усещат отлично стопански, в случай че борсовите им индикатори са отлични, тогава кой въобще да се интересува, че да вземем за пример предшественикът на корпорацията “Байер ”, която се занимава с аспирин и други фармацевтични артикули от висок клас, е откупвала жени-затворници от управлението на Аушвиц, с цел да изпитва медикаменти върху тях.

Разбира се, сегашният “Байер ” твърди, че " няма нищо общо с тези зверства, защото оня “Байер ” е част от концерна “Фарбен ”, само че не и актуалният.

А че работи в същата област, е просто съвпадане.

Тоест, лъжици, несъмнено, бяха открити, само че усетът въпреки всичко остана.

Затова може би към този момент би трябвало да спрем да бъдем наивни, нали? Може би въпреки всичко би трябвало да си изясним на себе си, на нас, чиито предшественици смляха дивизиите на Вермахта, унищожиха мизантропите, стопираха пещите на крематориумите и доставките на " Циклон Б " в газовите камери и в последна сметка победиха нацизма, прокарвайки прът в сърцето му и сложиха основните нарушители на подсъдимата пейка, че нашият героизъм и нашите жертви, за жалост, не доведоха до това виновността на германците да бъде осъзната както персонално, по този начин и на публично равнище.

Новото потомство немски управляващи се държи тъкмо по същия метод като предходните, единствено че мащабът на дейностите е по-скромен. Е, и с по-прилични лозунги, в духа на времето.

Но фактът, че жаждата за възмездие и през днешния ден ги главозамайва, наподобява се вижда даже и от най-наивните.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР