Стан Вавринка заяви, че има намерение на остане в Тура

...
Стан Вавринка заяви, че има намерение на остане в Тура
Коментари Харесай

Вавринка: Не мисля за оттегляне, продължавам и догодина


Стан Вавринка съобщи, че има желание на остане в Тура и през идващия сезон. До предходната седмица 39-годишният швейцарец нямаше следващи победи през сезона и това накара доста почитатели и специалисти да считат, че той може да приключи кариерата си в края на 2024 година Впоследствие обаче Stanimal стигна до полуфинал в Стокхолм, а тази седмица записа победа и на ATP 500 шампионата в Базел.

„ Моят жар постоянно е бил да продължа. Чувствам се доста добре както физически, по този начин и от игрова позиция. Тренировките ми са доста ползотворни и съм удовлетворен от равнището, което доближих в последно време. Разбира се, резултатите и позицията в ранглистата също са сериозен фактор. Ако нямам опция да вземам участие в най-големите шампионати, това сигурно ще се отрази отрицателно на мотивацията ми. За благополучие обаче сега обстановката не е такава “ – сподели трикратният първенец от Големия шлем пред Tagez Anzeiger.

След осминафинала в Базел швейцарецът ще се изкачи до №149 в ранглистата. Макар да е удовлетворен от актуалната си форма, Вавринка е наясно, че ще би трябвало да свърши още много работа, с цел да има обезпечено място в главната скица на шампионатите от Големия шлем.

„ Целта ми е да стигна до позиция, посредством която няма да ми не постанова да разгадавам на „ уайлд кард “. Ще направя всичко по силите си, с цел да се изкача допустимо най-високо в ранглистата “ – съобщи златният медалист на двойки от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година

„ Изцяло от мен зависи да се оправям добре на корта и в резултат на това да подобря позицията си в ранглистатта. Ако това се случи, ще мога да си разреша да предпочитам в кои шампионати да играя, което надлежно ще се отрази по-добре на подготовката ми. При всички положения обаче пристрастеността ми към тениса въобще не е намаляла “ – безапелационен е Stan The Man.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР