Стан Вавринка заяви, че е все още изпитва огромна страст

...
Стан Вавринка заяви, че е все още изпитва огромна страст
Коментари Харесай

Стан Вавринка: Все още имам какво да дам на тениса


Стан Вавринка съобщи, че е към момента изпитва голяма пристрастеност към тениса и няма самообладание да се завърне на корта. Трикратният първенец от Големия шлем не е играл от една година, откакто през 2021 година претърпя две интервенции на стъпалото. Преди няколко седмици обаче Stanimal зарадва своите почитатели, като заяви, че ще взе участие на идния Ролан Гарос.

„В мен към момента гори оня огън, който ме кара да желая да играя тенис, да упражнявам настойчиво и да пострадвам, в случай че се наложи. Докато изпитвам това чувство, ще не преставам да играя. Чувствам, че към момента не съм завършил този стадий от живота си и че имам още какво да дам на тениса. През последните години в действителност се забавлявах на корта и по тази причина съм сигурен, че в случай че съумея да се опазя от травми, мога да реализира огромни неща“ – сподели 36-годишният тенисист пред L’Equipe.

Вавринка разкри, че сега огромната цел пред него е да се завърне на корта за Мастърс шампионата в Монте Карло (10-17 април), само че към момента не може да каже сигурно дали това ще се случи.

„Завръщам се, тъй като желая още веднъж да се усещам като професионален тенисист и да приключа кариерата си на корта. Това обаче не значи, че ще се отдръпва в края на този сезон. През последните шест месеца поставих големи старания, зашото желая още веднъж да изпитам тези невероятни страсти, които усещах на корта в продължение на няколко години. Все още обичам тениса и изпитвам невероятна пристрастеност към този спорт“ – сподели още някогашният №3 в света.

„Понякога забравяме, че повода да станем тенисисти е любовта към играта. Много експерти гледат на тениса само като на работа. Понякога би трябвало още веднъж да се превърнеш в това дете, което е хванало ракета и топка просто тъй като му е харесвало. Точно това ме стимулира да не преставам да играя и да се любувам на тениса“ – приключи Вавринка.

Последният шампионат, в който швейцарецът взе присъединяване, беше ATP 250 конкуренцията в Доха през март предходната година. Тогава Вавринка отпадна в първи кръг след проваляне от Лойд Харис (6-7, 7-6, 5-7).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР