Стан Вавринка за пореден път заяви, че дължи много на

...
Стан Вавринка за пореден път заяви, че дължи много на
Коментари Харесай

Вавринка: Федерер ми беше като брат, задължен съм му


Стан Вавринка за следващ път съобщи, че дължи доста на Роджър Федерер, който му е помагал като по-голям брат в първите години от професионалната му кариера. Маестрото и Stanimal завоюваха златен олимпийски орден на двойки на Игрите в Пекин, а шест години по-късно изведоха Швейцария до успех за Купа „ Дейвис “.

„ Когато станах част от Тура, Федерер към този момент беше достигнал върха. Той ме взе под крилото си като по-голям брат. Помагаше ми с доста неща и постоянно тренирахме дружно. За благополучие имах опцията да извозвам доста време с него както на тернировки, по този начин и на шампионати. Първо бяхме съотборници, а след това станахме и другари. Бяхме на едно равнище не във връзка с професионалните триумфи, а във връзка с работната ни нравственос и поддръжката, която си оказвахме “ – сподели Вавринка в изявление за френската телевизия Canal+.

„ Много от нещата, които реализирах в хода на кариерата си, дължа на Роджър. Научих доста от него. Той непрекъснато ми помагаше и неговите препоръки ми помогнаха да стана по-добър състезател. Благодарение на него завоювах златен олимпийски орден и Купа „ Дейвис “ – две от най-ценните оценки в кариерата ми.

Вавринка знае, че неговите достижения постоянно ще бъдат в сянката на тези на Федерер, само че е безапелационен, че това не го кара да се усеща зле. Напротив – той счита, че всеки почитател на тениса би трябвало да се възхищава на кариерата на Маестрото.

„ Като млад състезател, изключително като швейцарец, ми беше ясно, че каквото и да реализира, ще бъде на светлинни години зад това, което направи Роджър. Никой швейцарец няма да успее да повтори триумфите му. Аз към момента поставям старания и върша каквото мога, само че би трябвало да отдадем заслуженото на Федерер за това, което направи “.

37-годишният Вавринка се завърна на корта в края на март след дълго лекуване на травма. В момента швейцарецът е №149 в международната класация, като най-хубавите му резултати през сезона бяха осминафиналът на Мастърса в Рим, полуфиналът на ATP 250 шампионата в Мец и четвъртфиналът на ATP 500 конкуренцията в Базел.

Феновете на Stan The Man ще имат опция да го видят на корта още тази седмица. Той ще вземе присъединяване в демонстративния шампионат Diryah Cup, който ще се организира в Саудитска Арабия от 8 до 10 декември.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР