Стан Вавринка трябваше да премине през изключително тежък период, след

...
Стан Вавринка трябваше да премине през изключително тежък период, след
Коментари Харесай

465 дни по късно: Стан Вавринка отново с победа в ATP Тура!

Стан Вавринка трябваше да премине през извънредно тежък интервал, откакто през предходната година получи контузия в региона на стъпалото и претърпя цели две оперативни намеси. Все отново 37-годишният деец нямаше желание да се сбогува с тениса и направи своето завръщане на Чаланджъра в Марбея преди две седмици, като 13-месечната пауза си сподели своята дума и Елиас Имер го надигра без особени проблеми. Впоследствие Вавринка сподели надалеч по-компетентна игра в Монте Карло и имаше всички шансове да ознаменува дебютния си мач за сезона в ATP Тура с победа, единствено че силите му го напуснаха прибързано и той отстъпи на Александър Бублик - 6:3 5:7 2:6.

Сега пък някогашният номер три се възползва от своята " предпазена класация ", с цел да влезе в главната скица на Мастърса в Рим и още на старта трябваше да се изправи против 14-тия подложен Райли Опелка, който към този момент завоюва купа на червени кортове през сезона и влезе в ролята на безспорен любимец в срещата. Тези упования значително се извършиха в първата половина от мача и американецът взе солидна преднина от сет и 4:2 гейма, но тогава Сан върна лентата обратно и продуцира най-хубавия си тенис отдавна насам, триумфирайки с крайното 3:6 7:5 6:2. По този метод швейцарецът си подсигурява място във втория кръг на конкуренцията в италианската столица, където го чака среща с един всред Ласло Джере и Борна Чорич.

Първият сет протече при цялостната доминация на сервиращите играчи, само че изрично колосът влизаше в по-голям брой разигравания и държеше самодейността. Вавринка се движеше нестабилно по корта, а по-високоранкираният играч се възползва от единствената си точка за пробив и откриващата част справедливо отиде в неговия актив.

Световният номер 17 продължи да работи с огромна доза самочувствие, като с няколко мощни форхенда си обезпечи пробив преднина и във втория сет. Опелка не спря дотук и сподели впечатляваща техника, прибягвайки до чудесно изпълнени къси топки. В този миг изглеждаше, че трикратният първенец от Шлема няма никакъв късмет да се завърне в дуела, единствено че внезапно стартира да удря топката по познатия мощен метод и взе идващите пет от шест гейма, с което изравни общия резултат.

Решителният сет протече при цялостно предимство от страна на ветерана, чиито удари ставаха все по-плътни и уинърите непрекъснато се увеличаваха в актива му. Сервисът на американеца пък напълно го изостави и той изглеждаше изцяло беззащитен, откакто беше лишен от най-голямото си оръжие. Така Вавринка с лекост постави точка на разногласието и в профил миналогодишния полуфиналист, записвайки първа победа от предишния януари насам.

A first tour-level win since the 2021 Australian Open for Stan the Man
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР