Стан Вавринка спечели с 6:2 втория сет в мача си

...
Стан Вавринка спечели с 6:2 втория сет в мача си
Коментари Харесай

Вавринка потуши ритъма на Клижан и взе втория сет

Стан Вавринка завоюва с 6:2 втория сет в мача си против Мартин Клижан.

Трикратният първенец от Големия шлем не разреши случилото се в първата част да повлияе на концентрацията му и стартира втория сет по най-хубавия метод – гейм на 0. След прекрасен минаващ от форхенд пък швейцарецът получи и два шанса за пробив при 15:40 в идващия гейм.

Клижан съумя да отрази заплахата, а на собствен ред по-късно доближи до два брейкбола. И международният №15 обаче показва здрави нерви, с цел да вземе подаването си. А единствено малко по-късно Вавринка получи три следващи шанса за по този начин значим пробив след хубаво излизане на мрежата за 0:40. Клижан избави два с прекрасен сервис, само че превъзходен ретур на Стан при третата донесе пробива, вкоренен след гейм на 30.

№147 в актуалната класация срещна доста компликации и да спре серията на своя противник като трябваше да мине през четири равенства преди въпреки всичко да го направи за 2:4.

Вавринка обаче към този момент се усещаше доста по-комфортно на корта, взе подаването си на 0, а след няколко хубави ретура и неточности на Клижан стигна до два сетбола на неговото подаване. Първият бе отразен, само че при втория хубав бекхенд по късия диагонал от ракетата на швейцареца изпрати мача в трети сет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР