Стан Вавринка се завърна на корта в края на март

...
Стан Вавринка се завърна на корта в края на март
Коментари Харесай

Още един шампион зад борда в Ню Йорк: Вавринка не взе дори сет срещу световния №112

Стан Вавринка се завърна на корта в края на март след едногодишна пауза от тениса, като от този миг насам по този начин и не съумява да се приближи до формата от върховите си дни, когато завоюва цели три трофеи от Големия шлем. През днешния ден швейцарецът се завърна назад на US Open, откъдето датира и единият му " мейджър " трофей, но за следващ път от завръщането му насам някогашният номер три не беше в най-хубавото си физическо положение и след единствено два изиграни сета се отхвърли от дуела си против,,щастливия губещ " Корентен Муте - 4:6 6:7(7) и отричане. С триумфа си международният номер 112 продължава към втория кръг и чака един всред миналогодишния четвъртфиналист Ботик ван де Зандсхулп и квалификанта Томаш Махач.

Началните моменти от мача отминаха скоростно, преди да настъпи цялостен провал в играта на Вавринка, от който французинът извлече максимума и се поздрави с безапелационен задатък от два пробива при 5:2. Бившият първенец не сведе глава току-тъй и направи всичко по силите да се опълчи на по-младия си сътрудник, като върна единия брейк и редуцира пасива си, само че Муте беше непогрешим при втория си опит да сервира за откриващият сет.

Втората част протече под превъзходството на сервиращите и единствените пробойни, които наблюдавахме, бяха в подаванията на тогавашния номер три, но той показва сериозна психическа резистентност, каквато прилича на троент победител в Шлема, с цел да отрази пет брейкбола и разумно се стигна до тайбрек. В дългия гейм водачеството постоянно се менеше, като елементарно можехме да видим това, че двамата състезатели са вкарали 100% от себе си в опит да излязат победител от втория сет, като Вавринка на два пъти разполагаше със сетбол, само че неистово ги пропиля и международният номер 152 не се поколеба да отмъкне частта с първата си опция. Наглед ненадейно това се оказа и последното нещо, което се случи в срещата, откакто някогашният първенец пристъпи към мрежата, поздрави се с Муте и разгласи решението си, че се отхвърля за мистерия на всеки по трибуните и пред екраните.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР