Стан Вавринка продължава към четвъртфиналите на Ролан Гарос, след като

...
Стан Вавринка продължава към четвъртфиналите на Ролан Гарос, след като
Коментари Харесай

Вавринка надделя над Циципас в епична битка продължила 5 часа

Стан Вавринка продължава към четвъртфиналите на " Ролан Гарос ", откакто победи със 7:6 (6:8), 7:5, 4:6, 6:3, 6:8 Стефанос Циципас в извънредно трагичен мач, който продължи над 5 часа.

Вавринка, който в предния кръг в профил Григор Димитров, наниза 16 аса в срещата, а неговият гръцки конкурент записа единствено 3 директни точки от сервис.

В първия сет играта беше извънредно равностойна. Нито един от тенисистите не съумя да направи пробив и всичко се реши в тайбрек, който Вавринка съумя да вземе с 8:6. Втората част стартира мечтано за Стефанос Циципас, който поведе с 3:0 гейма, само че не съумя да задържи преднината си. Вавринка съумя да го пробие, само че младокът не се съобщи и съумя да затвори сета с резултат 7:5. Третият сет още веднъж отиде на сметката на швейцареца след 6:4.

В четвъртия сет Циципас проби първи, само че Стан върна пробива. Гръцкият състезател обаче проби още веднъж за 4:2 и съумя да го задържи до края. В петия съдбоносен сет всичко се реши в последния гейм, в който Вавринка проби на 30 и завоюва мача.

За място на полуфиналите Вавринка ще се изправи против Роджър Федерер. Стан има единствено 3 победи от 25 мача против своя съотечественик.
 Рафа Надал записа 90-ата си победа на
Рафа Надал записа 90-ата си победа на " Ролан Гарос ", следва мач против Нишикори или Пер

Краля на клея има единствено две провали на Откритото на Франция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР