Стълкновения между митингуващи привърженици на екс президента на Грузия и

...
Стълкновения между митингуващи привърженици на екс президента на Грузия и
Коментари Харесай

В Киев избухнаха сблъсъци между привърженици на Саакашвили и полицията


Стълкновения сред митингуващи последователи на екс президента на Грузия и водач на украинската партия „ Движение на новите сили ” Михаил Саакашвили и служители на реда избухнаха до постройката на Октомвврийския замък в центъра на Киев, се вижда от директно предаване от мястото на събитието на страницата на Саакашвили във Facebook.

Няколко стотин души, измежду които е и някогашният губернатор на Одеска област Саакашвили, отидоха пред Октомврийския замък след протест за импийчмънт в центъра на столицата.

Според Сааакашвили в двореца ще се нанесе щабът за съгласуване на протестните акции.

Служители на националната армия заградиха подстъпите към постройката и я изолираха. Представител на украинското Министерство на вътрешните работи заяви, че сега в Октомврийския замък има детско зрелище и помоли протестиращите да не правят провокации и да не завземат постройката.

Саакашвили прикани симпатизантите си да не се поддават на провокации и да не щурмуват двореца.

„ Ако там има мероприятие, няма да се намесваме. Няма да закачаме хората. Сградата е огромна, ще си вършим работата без да им пречим ”, сподели Саакашвили.

Известно време митингуващите се опитваха да убедят униформените да смъкват блокадата на постройката, само че най-после направиха опити да пробият кордона и счупиха няколко прозореца.

В отговор полицията употребява сълзотворен газ.

Засега няма информация за потърпевши. /РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР