Стълбове дим се издигат към есенното небе над долината. Шаректар

...
Стълбове дим се издигат към есенното небе над долината. Шаректар
Коментари Харесай

Арменците в Нагорни Карабах палят къщите си преди пристигането на азербайджанците

Стълбове пушек се издигат към есенното небе над долината. Шаректар гори. Преди идването на азербайджанските войски жителите на селото покрай Нагорни Карабах избират да възпламенят къщите си, пред това да ги оставят на омразните си съседи.

" Това е последният ден, на следващия ден азербайджанските бойци ще са тук ". С буца, заседнала в гърлото, един мъж връзва остарял пуловер, пропит с бензин, на дървен кол, пали го и хвърля пръта на паркета, гледайки по какъв начин къщата му пламва.

Пламъците към този момент облизват гредореда на ламаринения покрив, който лека-полека се възпламенява. За да бъде сигурен, че от къщата му ще остане единствено пепел, злополучният притежател хвърля основни и запалени дъски вътре през прозорците.

" Това е моята къща, не мога да я оставя на турците ", споделя той, употребявайки дума, с която арменците постоянно назовават азербайджанците.

Къщата е празна, има единствено една голяма масажна вана в средата на една от стаите, оставена там неизвестно за какво, и пластмасата ѝ стартира да се топи от горещината на пламъците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР