Стъкленият панорамен мост в центъра на Киев (т.нар. мост на

...
Стъкленият панорамен мост в центъра на Киев (т.нар. мост на
Коментари Харесай

Как мостът на Кличко се оказа по-здрав от моста на Путин

Стъкленият панорамен мост в центъра на Киев (т.нар. " мост на Кличко " ) се трансформира в най-новия знак на украинската опозиция след солидния ракетен обстрел от страна на съветската войска.

Владимир Путин твърдеше, че ракетните офанзиви против Украйна на 10 октомври са изпълнени с " оръжия с висока акуратност " по " енергийната инфраструктура и обекти на военното ръководство и връзки ".

Една от ракетите в центъра на Киев обаче демонстрира, че нито ударите са били прецизни, нито са целяли единствено военна инфраструктура.

Мостът на Кличко е издигнат през 2019 година като връзка сред два централни парка - хълма на Св. Владимир и Хрешчатий парк. Предназначен е по едно и също време за пешеходци и за велосипедисти.

Камери за видеонаблюдение засичат момента, в който съветска ракета пада на метри разстояние от перилата на високия мост.

С изключение на няколко счупени стъкла оборудването остава без забележими съществени повреди на структурата.

Міст Кличка, людині дуже пощастило
— ЄвроМайдан (@EuroMaydan)
Нещо повече - сега на удара върху моста се намира един човек, който става очевидец на ракетната офанзива. Мъжът изчаква отломките от бомбата да паднат и съумява да си тръгне.

" Стъкленият мост на Кличко се оказа по-силен от моста на Путин ", разяснява съветникът на Володимир Зеленски Алексей Арестович в Twitter.

" Кримският мост е в потрес, че мостът на Кличко оцеля. А тайната е елементарна - той е украински и очевидно е направен от стомана от " Азовстал ", написа различен в Twitter.

Кримський міст в шоці, крепък це міст Кличка вистояв. А секрет простий - він український і схоже зроблений зі сталі з Азовсталі
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР