Стъклените парапети на Римския стадион в центъра на Пловдив станаха

...
Стъклените парапети на Римския стадион в центъра на Пловдив станаха
Коментари Харесай

Вандали потрошиха стъкло от парапета на Римския стадион в Пловдив

Стъклените парапети на Римския стадион в центъра на Пловдив станаха жертва на вандалски акт. Тази нощ младежи са счупили стъклото на парапета, а общинските камери са запечатали дейностите им, предава БТВ.

Малко преди 2 ч. след среднощ две момчета пристигнали от Стария град и слезли по стълбите до градинката на Джумая джамия. Единият от тях се засилил и изритал с крайник едното стъклено пано от парапета на Римския стадион. Стъклото се е счупило и е паднало на тревата. Избити са и два от държачите на стъклото. Няма потърпевши хора, поради часа на случая. След това младежите са траяли по Главната улица в посока общината, като по пътя са изритали и вратата на магазин, само че са съумели да счупят единствено пантата му.

Това е следващият вандалски акт, разясняват от ОИ " Старинен Пловдив " - институцията, която стопанисва и се грижи за Римския стадион. Още сутринта техни чиновници са обезопасили мястото с подръчни средства.

Предприети са незабавни ограничения и за подмяната на стъклото, само че това ще отнеме време, защото по план всяко от стъклата на оградата на Римския стадион е с друг размер.

Община Пловдив е подхванала незабавни дейности по откриването на причинителите. От общината молят, в случай че някой разполага с спомагателна информация за причинителите, да подаде информация на телефон 112.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР