Стадо овце, сред които и малки агънца, попаднало незнайно как

...
Стадо овце, сред които и малки агънца, попаднало незнайно как
Коментари Харесай

Зловеща гледка: Цяло стадо овце с агънцата се хвърли от...

Стадо овце, измежду които и дребни агънца, попаднало неизвестно по какъв начин на историческия рид Царевец във Велико Търново, скочило от калето. Животните били в региона на черква N 10, когато към 11,40 часа, подплашени от туристи, хукнали към края на скалите и паднали от метри височина.

Има умрели животни, множеството са с потрошени крака. Сред потърпевшите са и дребните агънца. Тепърва обаче ще се прецизират вредите, защото, падайки, животните са засегнали прожектори и кабели, които обезпечават излъчването на аудио-визуалния театър „ Звук и светлина “, написа " Борба ".

Овцете са били с ушни марки, което значи, че са регистрирани. Подаден е сигнал на телефон 112 от обслужващия личен състав на архитектурния резерват.

Все още не е ясно по какъв начин овцете са се оказали в региона на една от историческите църкви на крепостта. Според шефа на районния исторически музей Иван Църов евентуално някой притежател от кв. „ Асенов ” е изтървал стадото си и по този начин то се е оказало на Царевец. „ Макар да наподобява, че резерватът е в града, той действително е отвън града и отвред може да влезе животно ”, изясни той, представен от БГНЕС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР