Стадният имунитет срещу Covid-19 вече не е реалистична цел, заяви

...
Стадният имунитет срещу Covid-19 вече не е реалистична цел, заяви
Коментари Харесай

Нидерландски министър: 85% ваксинирани не е достатъчно, за да се сложи край на пандемията

Стадният имунитет против Covid-19 към този момент не е реалистична цел, съобщи пред Народното събрание министърът на опазването на здравето на Нидерландия Уго де Йонге. Много по-заразният вид на ковид Делта разруши очакванията, че при 70% имунизирано население ще се постави завършек на пандемията, сподели той. Дори настоящето равнище на имунизация от 85%, евентуално не е задоволително, с цел да предложи нужната отбрана, заключи Де Йонге.

„ Стратегията не е колективен имунитет, тъй като той е неосъществим. Но ние желаеме допустимо най-високия имунитет “, сподели Де Йонге. Той чака, че коронавирусът ще продължи да идва на талази, само че вълните ще намалеят, оповестява NU.nl.
Частичен локдаун в Нидерландия
От през днешния ден в Нидерландия е в действие непълен локдаун в опит да се овладее разпространяването на ковид, заяви Българска национална телевизия.   Магази...

В Нидерландия има към 1,8 милиона неимунизирани лица. От тях сред 20 000 и 25 000 евентуално ще попаднат в даден миг в болница, като сред 3 000 и 4 000 ще се нуждаят от интензивни грижи.

И в случай че коронавирусът се популяризира всеобщо, както се случи през последните седмици, огромен брой имунизирани хора също ще се нуждаят от болнични грижи. Като цяло това води до цялостни лечебни заведения и претрупани здравни чиновници.

„ Не можете да създадете колективен имунитет, в случай че вирусът предизвиква доста вреди ", сподели Де Йонге. Здравеопазването не може да се оправи с толкоз доста пациенти, заради което отбраната би трябвало да се построи с имунизация, счита той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР