Стадионът в Лесковац, където на 19 ноември ще се играе

...
Стадионът в Лесковац, където на 19 ноември ще се играе
Коментари Харесай

УЕФА реши: Сърбия посреща България на частично отворен стадион

Стадионът в Лесковац, където на 19 ноември ще се играе срещата от квалификациите за Европейското състезание по футбол през 2024 година сред Сърбия и България, ще бъде единствено отчасти затворен. Информацията е на организация " Ройтерс ", която се базира се на Апелативната комисия на Европейската централа (УЕФА).

Първоначално Сърбия бе глобена да играе идващия си домашен мач при закрити врата без аудитория след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА на 31 октомври поради случаите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград, само че жалбата от Сръбската футболна федерация беше отчасти почетена и наказването беше понижено.

Източният, северният и южният бранш на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, в резултат на решението на апелативния орган на УФА, който също удостовери и санкция от 50 000 евро за сръбската централа. Според първичното решение, Черна гора също бе санкционирана с 15 000 евро и получи възбрана да продава билети за почитатели си за идващото посещение на Унгария в неделя поради расистко държание на ентусиастите в дуела против Сърбия.

Сърбите заемат второ място във краткотрайното класиране в група " G " с 13 точки от 7 мача. Лидер е съставът на Унгария, който има 14 точки от 6 срещи, а трети е Черна гора, чийто отбор има 8 точки от 6 изиграни дуела. Българският народен тим се намира на последното, пето място с едвам 2 точки от 6 изиграни срещи, на четири след четвъртия Литва, който е с 6 точки от 7 мача.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР