Стадионът, построен за Олимпийските игри в Атина през 2004 г.,

...
Стадионът, построен за Олимпийските игри в Атина през 2004 г.,
Коментари Харесай

Стадионът, построен за Олимпийските игри в Атина през 2004 г. е затворен до второ нареждане

Стадионът, издигнат за Олимпийските игри в Атина през 2004 година, е затворен до второ разпореждане, откакто фамозният му покрив, планиран от испанския проектант Сантяго Калатрава, се провали на проби за сигурност, оповестява в. „ Катимерини " в електронното си издание.

Проучване откри, че покривът не дава отговор на минималните условия за статично сходство.

Фондът за ръководство на държавните активи TAIPED, който е притежател на спортния комплекс в Маруси, заяви през вчерашния ден, че е получил резултатите от изследване, поръчано в границите на план за реновиране на атинския олимпийски състезателен център. Проучването разкрива, че металната конструкция на покрива на централния стадион и на колодрума не дават отговор на изискваните от закона равнища за статично сходство.

Въз основа на тези заключения са анулирани всички спортни събития на централния стадион и на колодрума. Ще бъде направено и второ изследване за потвърждаване или отменяне на тези резултати, оповестява вестникът.

Администраторите на стадиона показаха страдание за анулацията на спортната стратегия, само че подчертаха, че сигурността на спортистите и публиката са преди всичко.

За реновиране на Олимпийския състезателен комплекс са планувани средства в размер на 56,5 милиона евро. Проектите за поддръжка на стадиона са включени в Европейския проект за възобновяване.

Стадионът провокира безпокойствие у държавното управление преди време, когато по време на футболен мач сред АЕК Атина и Байерн Мюнхен се наблюдаваше люшкане на горните трибуни. През лятото на 2019 година работата по инспекцията на сигурността на структурата беше поета от офис на профилирани инженерни консултанти.

Одитът е включвал неподвижен тест за адекватност на структурата по отношение на динамичното натоварване, идващо от координираните подскоци на почитателите. Резултатите демонстрират, че централната част на стадиона е безвредна, само че за горните трибуни е нужна забележителна поддръжка на периметровата бетонна рамка.

Това развиване на събитията значи, че Панатинайкос ще би трябвало да изиграе оставащите си футболни срещи за Лига Европа вкъщи на своя стадион " Апостолос Николаидис ". Панатинайкос би трябвало да посрещне като хазаин Рен и Макаби (Хайфа) за този стадий от шампионата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР